Na portalu scoresandvideo.com pojavila se zanimljiva grafika na kojoj može da se vidi za koje klubove u kojim delovima velikih svetskih gradova navija lokalno stanovništvo.

Najzanimljivija ilistracija stiže iz glavnog grada Italije gde je potpuno jasno da severni deo Rima navija za Lacio, a nešto veći južni za Romu.


rim-navijaci

Nešto severnije u Milanu situacija je nešto kompleksnija, ali je očigledno da daleko veću teritoriju pokrivaju navijači Intera u odnosu na Milan.

milano-navijaci

London je podeljen na pet klubova koji se trenutno takmiče u Premijer ligi (nedostaje Kristal Palas) i čini se da najveću površinu pokrivaju pristalice Arsenala, a tek nešto manju Čelsijevi fanovi. Čini se da Totenhem ima više pristalica od Vest Hema, dok je najmanje onih koji navijaju za Kvins Par Rendžerse. Na ovoj mapi nije obeleženo gde su stacionirani navijači Kristal Palasa.

london-navijaci

Zanimljivo je da u centralnim delovima Mančestera populacija većinski navija za Siti dok su pristalice Junajteda stacionirane po obodima ovog industrijskog centra.

mancester-navijaci

U Moskvi su najbrojniji navijači moskovskog Spartaka, slede pristalice CSKA, Dinama, Torpeda i tek na kraju Lokomotive.

moskva-navijaci

Istanbul je gotovo podjednako podeljen na tri celine. Većinski deo navijača Bešiktaša i Galatasaraja nalaze se na evropskom delu ove metropole, dok je većina pristalica Fenerbahčea stacionirana u preko Bosfora i Dardanelea.

istanbul-navijaci

Na ovoj karti nisu obeleženi Beograd i Srbija odnosno nije ubeleženo kako je navijački podeljena populacija na ovim prostorima te stoga sprovodimo anketu koga ima više.

Za one koji su iz Beograda pitanje je za koga navija vaš kraj, a za one navijače naša dva najveća kluba koji nisu iz srpske prestonice pitanje je za koga većinski navija vaš grad. Odgovore možete da ostavite u komentarima.

Za koga većinski navija vaš grad

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...

hotsport.rs