9
Domaći fudbal

IZVODLJIVO JE: Večiti ponovo u ligi sa Hajdukom i Dinamom, ali i Grcima, Turcima, Mađarima… (ANKETA)

Objavljeno: 09.03.15 u 14:03

Već nekoliko godina unazad priča se o mogućnosti formiranja regionalne lige u fudbalu, a novi predlog osmislio je Fudbalski savez Makedonije i na prvi pogled čini se veoma zanimljivim.

Naime, predlaže se da liga objedini čak 42 kluba iz 13 zemalja jugoistočne Evrope, a činili bi je timovi koji u prolećnom delu takmičenja ne igraju evropska takmičenja odnosno većina ovdašnjih ekipa.

Kako piše Informer ideja je da se mečevi te lige igraju tokom nedelje dok bi timovi redovno vikendom igrali mečeve svog nacionalnog šampionata. Klubovi bi bili podeljeni u šest grupa po sedam, a nakon grupne faze takmičenja igralo bi se po kup sistemu sve do finala.

Zanimljivo je da bi postojala inicijativa da osvajač ove lige igra u Ligi šampiona, a finalista u kvalifikacijama za to takmičenje, a lobisti bi bili odnosno Radnu grupu bi činili Hrvat Davor Šuker, Bugarin Borislav Mihajlov, Turčin Servet Jardimci i Mađar Šandor Čani.

Prema sadašnjem planu ukoliko dođe do realizacije ideje liga bi prvi put bila igrana za tri sezone odnosno 2018/19.

Da li bi naši klubovi trebalo da učestvuju u ovoj ligi ukoliko do nje dođe?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

hotsport.rs

0
0

9 Komentara

  1. svi znamo kakav je nas odnos sa hrvatskom generalno mozda igraci nece praviti problema al svi znamo kakvi su navijaci…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo je pre svega sramota za nas fudbal, pa zar mi da od nekada svetskih klubova doguramo do ovakve bede…? Ovo je ocigled propadanja srpskih klubova s’kojim se suocavamo mi koji smo sa njima i u dobru i zlu, dok su ljudi koji ih unistavaju tu samo kada treba da se pokupe pare… Sramota!

    0
    0
    Odgovori
  3. ma a od toga nema nista ali apsolutno nista propada jos vise fudbal bolje je regionalna liga da se igra sa 20 klubova i to sa balkana a ne ovako da ucestvuje pola evrope

    0
    0
    Odgovori
  4. Jasam iz Ohrida ali zivim u SAD znamo da je tesko ali se mora dalje moramo ostaviti proslost i misliti na buducnost jer samo tako se moze dalje kada je bivsa Yugoslavija bila naj jaca u sportu i u najlepsim zivotu mozda u svijetu doslo do rata samo za to sto smo bili medzu prvih najboljih drzava na svijetu po svemu nemojte da mislite da je zapad ljiep i kod nas da se radi po 12 ili 16 saati na dan bice dobro ali mi svi mislimo da zaradimo tako lako bez ni jednog saata rada ili smo radili po 8 saati dnevno od kojih samo 4 mozda i manje od 4 saati aktivnog rada Dami i Gospoda zato ostavite nacionalnu bazu jer treba da se ide dalje gde smo i ostali HVALA

    0
    0
    Odgovori
  5. Ma ovo je nije moguće Hrvate boli uvo,oni igraju dobar fudbal kao i bugari.Makedonska liga je još gora od naše kao i crnogorska.

    0
    0
    Odgovori
  6. Poštovani prijatelji

    Hteo bih da vam iskažem moj predlog da se pomogne ozdravljenje našeg fudbala i povratak publike na stadione.
    Naime reč je o tome da klubovi sa Balkana, Srednje Evrope i Istočne Evrope ne uspevaju da dođu do takozvanog evropskog proleća, pa stoga vam predlažem da pokušamo kod naših saveza a oni kod Uefe da se na proleće organizuju neka takmičenja za klubove iz tih zemalja.
    Na primer mogao bi to biti neki Kup šampiona 16 zemalja sa ovog područja na primer Balkan(Srbija, Hrvatska, BIH, Slovenija,Makedonija,Crna Gora,Albanija,Bugarska), Srednja Evropa(Rumunija, Češka, Slovačka, Mađarska, Austrija, Poljska), Istočna Evropa (Belorusija i Moldavija).
    Kup pobednika kupova istih zemalja i Kup Uefa koji bi bio pandam Lige Evrope gde bi iz svake zemlje učestvovalo po dva kluba.
    Termini ovih utakmica mogli bi se poklapati sa terminima Lige šampiona i Lige Evrope u prolećnom delu sezone a ako bi neki klub iz ovih država i uspeo da se kvalifikuje u prvostepena takmičenja zamenio bi ga neki drugi po plasmanu.
    Takmičenje bi bilo po kup sistemu i na primer pobednik tog Kupa šampiona bi mogao da dobije direktno učešće u Ligi šampiona naredne godine.
    Mišljenja sam da bi takve vrste takmičenja bile vrlo isplative i da bi poboljšalo kvalitet svih matičnih liga jer bi se klubovi borili za mesta koja vode u ova evropska takmičenja a i publici bi to bilo interesantno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter