0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

RADIKALNE PROMENE: Prvi čovek svetskog fudbala traži oduzimanje bodova zbog rasizma!

Objavljeno: 04.03.15 u 18:17

Predsednik svetske kuće fudbala Sep Blater izneo je predlog da se svaki klub čiji navijači naprave rasistički incident ubuduće kažnjava oduzimanjem bodova.

Predlog prvog čoveka FIFA ukoliko bi se usvojio i počeo sa primenom svakako bi umanjio broj ovakvih incidenata, ali i izazvao dosta polemika.

– Najveći problem koji imamo na južnoameričkom kontinentu u poslednje vreme jeste rasizam i diskriminacija. To je neprihvatljivo. Zato moramo u takvim slučajevima da oduzimamo bodove i izbacujemo timove u niži rang. U trenutku kada budemo imali hrabrost za to, diskriminacije će nestati – poručio je Sep Blater na sastanku Južnoameričkih fudbalskih konfederacija (KONMEBOL) u Paragvaju.

Rasistički ispadi postali su sve učestaliji u svim delovima sveta, pogotovo u Južnoj Americi, a da je problem rasizma prisutan i u Evropi pokazao je incident na utakmici Lige Evrope između Fejenorda i Rome. Tada su navijači holandskog tima igrača Rome Žervinja posle postignutog gola gađali gumenom igračkom na naduvavanje u obliku banane.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter