0
Domaći fudbal

NOVI SISTEM JSL – Treneri uglavnom zadovoljni

Objavljeno: 03.03.15 u 22:10

Treneri Superlige Srbije uglavnom su pozdravili odluku o promeni sistema takmičenja u sledećoj sezoni, uz izvesne rezerve.  

Treneri su u anketi kazali da sistem takmičenja sa više utakmica doprinosi kvalitetu i neizvesnosti takmičenja, da može da donese druge pozitivne promene, ali se nije svima svidelo što će se bodovi poloviti na kraju prvog kruga.

– Okej je promena, dopada mi se. Igraće se tri ‘večita derbija’. Treba probati, zašto da ne? Možda će to biti dobro za naš fudbal – rekao je trener šampiona Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Mladi stručnjak je istakao da mu se ne sviđa smanjenje bodova.

– To što će se igrati plej-of i plej-aut je korektno, ali mi se ne sviđa podela bodova. Ti odigraš dobro, pobegneš drugom šest bodova, a ispostavi se da je zapravo tri – rekao je Lalatović.

Trećeplasirani Čukarički odavno se zalagao za ovakav sistem, a trener Vladan Milojević bio je jako zadovoljan.

– Baš sam se obradovao. Biće više utakmica, što je jako bitno za mlade igrače, a bolje je i za struku. Biće i veća zainteresovanost gledalaca. To je jedna jako dobra stvar. Takmičenje će biti regularnije i svima interesantnije – rekao je Milojević i dodao:

– Nisam ni sumnjao da će ljudi u FSS u da bude za to, jer je to sasvim prihvatljivo za sve. Podići će se kvalitet, regularnost i sve što je potrebno za fudbal. Bilo je krajnje vreme i drago mi je da se desilo jer smo došli do tačke gde treba da damo novu krv srpskom fudbalu. Bilo je neodrživo da više treniramo nego što igramo – rekao je Milojević. 

Iskusni stručnjak Novog Pazara Milorad Kosanović kazao je da je nešto moralo da se uradi da se promeni dosadašnji sistem takmičenja.

– Mi treneri smo to obrađivali od septembra…FSS je uradio dobar posao, morali smo nešto da uradimo da se pomerimo sa ovih 30 utakmica godišnje. U Sloveniji sam radio u skraćenoj ligi od 10 klubova i to je mnogo malo. Klubovi se brzo podele u grupe, nema tenzija, igraš mnogo utakmica sa istim protivnicima… – rekao je Kosanović.

– Ovakva liga će doneti mnogo neizvesnosti, neće biti tolike izjednačenosti, a i igrćemo fudbal u periodu koji je klimatski pogodan, a biće i mnogo manje ‘prijateljskih’ utakmica koje se kod nas mnogo igraju, iako to ne želi da se prizna – rekao je Kosanović.

Trener Spartaka Petar Kurćubić kazao je da novi sistem pogoduje i mladim igračima.

– Ja sam i ranije podržavao svaku promenu koja donosi veći broj utakmica. To pogoduje mladim igračima, a naša liga je sve više okrenuta mladima, a njima samo pogoduje veći broj takmičarskih utakmica…Podela bodova će doprineti kvalitetu i neizvesnosti do samog kraja, svi će voditi računa o svakom bodu, iako će se uvek neko osećati oštećenim. Ali, nijedan sistem nije idealan. Videćemo kako će biti, ali se nadam i želim da to bude pozitivno – rekao je Kurćubić.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter