0
Domaći fudbal

POLEDICA UPOZORAVA: Da li da čekamo da neki fudbaler bude ubijen!?

Objavljeno: 26.02.15 u 22:28

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica rekao je da se igrači u Srbiji plaše za svoje živote i istakao da Fudbalski savez Srbije ne reaguje na te pretnje.  

Poledica je za sajt Udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro) kazao da u poslednjih nekoliko godina raste nasilje huligana i istakao da je situacija dostigla tačku ključanja kada su huligani pištoljem pretili igraču Novog Pazara Žarku Udovičiću jer je promašio penal.

– U poslednjih nekoliko godina bilo je mnogo incidenata. Ono što me zabrinjava je što nema reakcije Fudbalskog saveza Srbije. Oni i dalje ćute. Moraju da urade nešto kako bi garantovali sigurnost igrača – rekao je Poledica i dodao:

– Sledeći put igrač bi mogao biti ubijen. Da li moramo da čekamo dok neki huligan ne ubije nekog fudbalera – upitao je Poledica.

Poledica je istakao da u Srbiji nikada nijedan huligan nije osuđen zbog napada na fudbalera.

– U Srbiji nijedan huligan nikada nije procesuiran ili osuđen zbog nasilja nad igračima. Igrači se svakog dana boje da će biti napadnuti. Svakog dana se nadaju da im niko neće pokucati na vrata da bi ih tukli, da im neće paliti automobile, da im huligan neće prisloniti pištolj na glavu – rekao je Poledica.

FIFPRo podržao je Sindikat i fudbalere u Srbiji.

– Svaki fudbaler ima pravo na bezbedno radno okruženje. Na vlastima je da takvo okruženje obezbede – istakao je Poledica.

hotsport.rs /beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter