0
Evropske lige

LŠ (OSMINA FINALA): Ivanović postigao zlata vredan gol za Čelsi, u Ukrajini ‘mirno’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.15 u 22:40

U derbiju osmine finala Lige šampiona u Parizu, PSŽ i Čelsi igrali su nerešeno 1:1 (0:1), dok su u Ljvovu Šahtjor i Bajern igrali 0:0. Revanš mečevi su za tri nedelje.

„Sveci“ su napadali na „Parku Prinčeva“, ali će Čelsi zadovoljniji sačekati drugi meč na Stamford Brdžu. PSŽ je npadao, stvarao je šanse, ali nije uspeo da slavi. Slavlje domaćinima je pokvario kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović. Ali, idemo redom.

U 11. minutu prvi je zapretio PSŽ. Mautuidi je šutirao glavom, ali je Kurtoa bio na mestu. U 34. minutu domaćin je bio veoma blizu vođstva, ali je šut Kavanija opet zaustavio Belgijanac.

Kazna za promašaje „svece“ je stigla vrlo brzo. Teri je u 36. minutu centrirao sa leve strane, Kejhil je loptu zakačio petom, a Bane Ivanović je glavom smestio u mrežu. Rezultatom 1:0 za Čelsi se otišlo na poluvreme.

U nastavku PSŽ je krenuo na sve ili ništa i to mu se ubrzo isplatilo. U 54. minutu Mautuidi je centrirao, Kavani je loptu zahvatio glavom i matirao Kurtou. Mogli su domaći odmah i do preokreta, ali je stopostotnu šansu Ibrahimovića zaustavio golman „plavaca“. Nedugo zatim pokušao je i Laveci, ali je bio neprecizan.

PSŽ je do kraja utakmice promašio još dve šanse. Prvo je Kavani u 80. minutu šutirao pored gola, da bi Ibrahimović u 90. minutu pokušao glavom, lopta je zakačila nekog, promenila smer, ali je završila u korneru.

U Ljvovu Šahtjor i Bajern su igrali bez golova. Bavarci su dominirali u prvih 45 minuta, ali Tomas Miler u dva navrata nije uspeo da savlada Pjatova. U drugom poluvremenu Bajern je ostao bez Ćabija Alonsa koji je zaradio drugi žuti karton, Šahtjor je pokušao to da iskoristi, ali nije našao put do gola Nojera.

Revanš mečevi su na programu za tri nedelje.
PSŽ – Česli 1:1 (0:1)

Strelci:
Kavani 54 – Ivanović 36

Stadion: Park Prinčeva. Gledalaca: 48.000. Sudija: Cunejt Čakir (Turska).

PSŽ: Sirigu – Van der Vil, Tijago Silva, Markinjos, Maksvel – Luiz, Mautuidi, Verati – Laveci, Kavani i Ibrahimović.
ČELSI: Kurtoa – Ivanović, Teri, Kejhil, Aspikuleta – Matić, Fabregas, Oskar, Viljam, Azar – Diego Košta.

Šahtjor – Bajern M 0:0 (0:0)

Stadion: Arena Ljvov. Gledalaca: 35.000. Sudija: Alberto Undiano Maljenko (Španija).

ŠAHTJOR: Pjatov – Srna, Ševčuk, Kučer, Rakitski – Fernando, Daglas Košta, Aleks Tekšeira, Tajson – Ferd i Luiz Adriano.
BAJERN M: Nojer – Rafinja, Boateng, Bernat – Alaba, Ćavi Alonso, Švajnštajger, Riberi, Gece, Roben – Miler.

Rezultati:

Utorak:

PSŽ – Čelsi 1:1 (0:1)
(Kavani 54 – Ivanović 36)

Šahtjor – Bajern 0:0

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter