0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIJE PO PROPISIMA: Mijailović je i dalje igrač Crvene zvezde

Objavljeno: 14.02.15 u 21:32

Iako je u petak medijima prosleđena odluka Fudbalskog kluba Crvena zvezda o raskidu ugovora sa bivšim kapitenom NIkolom Mijalovićem i to na štetu igrača čini se da se ceo slučaj neće završiti na tome.

Naime predsednik sindikata Nezavisnot Mirko Poledica i tvrdi da konačnu reč ima Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

– Niti igrač može jednostrano da raskine ugovor, niti to propisi omogućavaju klubu. Mijailović je kao naš član preko advokata Vladimira Bojovića podneo žalbu Disciplinskoj komisiji apelujući na brojne nepravilnosti u toku vođenja postupka. Klub je to, naravno, odbio, ali ćemo videti šta o svemu tome kaže Disciplinska komisija FSS. Jer, ako postoje propusti, disciplinci Saveza će oboriti tu odluku kluba, rekao je za Novosti Poledica.

Advokat Vladimir Bojović otkriva i da je Mijailović oslobođen optužbi za pisanje anonimnih pisama, kao i da je napravljen čitav niz nepravilnosti u postupku. Prema njegovom mišljenju Fudbalski savez Srbije nije nadležan već bi odluku trebalo da donese Arbitražni sud.

– Vođena su dva postupka, zbog sukoba sa Bosančićem i zbog pisanja anonimnih pisama protiv Zvezda Terzića. I treba reći da je Nikola usled nedostatka dokaza od Disciplinske komisije kluba oslobođen optužbe za pisanje pisma! Zvezda je vodila slučaj na osnovu krivičnog, obligacionog i sportskog prava, uz višestruke nepravilnosti u samom vođenju procesa, na šta smo se mi žalili. Videćemo šta će disciplinci u Savezu reći. Međutim, Mijailovićev slučaj ne spada u kategoriju drakonskih kršenja ugovornih odredbi da bi se zbog brzine roka odluka donosila na Disciplinskoj komisiji FSS. To bi bio presedan jer suštinski, svi postupci, sem, kako rekoh, jasnih kršenja ugovornih odredbi, morali bi epilog da dobiju na Arbitražnom sudu, rekao je Bojović za isti list.

Sednica Disciplinske komisije FSS na kojoj će tema biti i ovaj slučaj zakazana je za četvrtak, 19. februar.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter