0
Evropske lige

ISPISIVANJE ISTORIJE: Biser Reala biće najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona!

Objavljeno: 04.02.15 u 19:50

Real Madrid registrovao je 16-godišnjeg Martina Odegarda za Ligu šampiona i ukoliko zaigra u dvomeču protiv Šalkea mogao bi da postane najmlađi igrač u istoriji ovog takmičenja.

Danski vunderkind stigao je ove zime na ‘Santjago Bernabeu’ i potpisao astronomski ugovor, prvi u svojoj karijeri. Odmah je kao mentora dobio najboljeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda, a u februaru bi mogao da uđe u istoriju po još jednom osnovu. Ukoliko zaista dobije priliku protiv Šalkea u osmini finala, mladi Odegard bi oborio rekord koji još uvek drži Selestin Babajaro iz vremena kada je nosio dres Anderlehta na početku karijere. Nigerijac je tada imao 16 godina i 87 dan života, a mladi Danac je 17. decembra prošle godine napunio 16 leta.

Inače, on je upisao debitantski nastup u dresu ‘kraljevskog’ kluba u prijateljskom meču protiv Peking Guana i imao je nekoliko sjajnih asistencija od kojih su dve ‘prerasle’ u asistencije. Meč je završen rezultatom 3:3.

https://www.youtube.com/watch?v=731A1tNGycM

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter