Direktor turnira u hrvatskom Novigradu Ives Čakarun rekao je da mu nije jasno zašto je došlo do tuče između fudbalera banjalučkog Borca i Novog Pazara, ali i dodao da su igrači srpskog superligaša započeli incident.

Incident se dogodio u 51. minutu kada je igrač Novog Pazara Slobodan Vuković napravio grub prekršaj, posle čega je došlo do čarki i trener Milorad Kosanović povukao je ekipu sa terena.


– Nije bilo nikakvog razloga da igrač Novog Pazara tako reaguje i stvarno ne znam šta ga iniciralo da tako nešto uradi. Posle toga je na terenu došlo do opšteg koškanja i glavni sudija Zoran Janković iz Rijeke bio je primoran da prekine susret. Odmah potom smo Stokića uputili na medicinske pretrage u Pulu i očekujem kompletne nalaze u toku dana – rekao je Čakarun za Glas Srpske.

On je naglasio da su ove nemile scene iznenadile sve na turniru, a pogotovo organizatore, koji će danas odlučiti kako će registrovati utakmicu koja je prekinuta pri rezultatu 0:0.

– Ovo je peta godina da organizujemo ”Istra zimski kup”, ali do sada nije bilo nikakvog incidenta. Ostaje nam da dobro analiziramo šta se desilo i da potom tokom prepodneva ovaj susret i registrujemo.

Direktor Borca Robert Zrilić istakao je da je razočaren ponašanjem fudbalera Novog Pazara.

– Nekoliko sekundi pre incidenta Stokić je bio u duelu sa jednim drugim igračem Novog Pazara, a onda je na njega sa leđa iz čista mira nasrnuo Tintor. Inače, do prekida smo imali više od igre, a stvorili smo i tri velike prilike koje nismo realizovali – naveo je Zrilić.

hotsport.rs/tanjug