0
Domaći fudbal

NOVAC NIJE PRIORITET: Čast je igrati u Partizanu, dolazio sam i na basket u Areni

Objavljeno: 02.02.15 u 14:23

Rešio je Partizan problem na poziciji desnog beka, gde je ekipu pojačao bugarski internacionalac Ivan Bandalovski, a u narednim danima crno-beli bi trebalo da „zatvore” i poziciju centralnog defanzivca, koja je takođe označena kao urgentna. Kako stvari stoje, najbliži potpisu je slovenački fudbaler Gregor Balažič.

– Postoji realna mogućnost da potpišem ugovor sa Partizanom. Zapravo, upravo čekam poziv agenata i obavešetenje da li u Beograd putujemo u ponedeljak ili koji dan kasnije, a poziv vašeg lista je „uleteo” negde između.  Sve sam prepustio agentima, ali nema tu šta da se krije, pregovori sa Partizanom su u toku i verujem da ćemo naći zajednički jezik – rekao je Balažič u razgovoru za Sport.

Mislite li da će crno-beli moći da ispoštuju vaše finansijske zahteve?

– Drago mi je da ste me to pitali, jer želim da kažem da sve to što se pojavilo u beogradskim medijima – nema veze sa istinom. Pročitao sam da tražim veliki novac, a to je nebuloza, svestan sam situacije u celom regionu i Evropi i nije tačno da sam insistirao na basnoslovnim ciframa. Moji motivi su isključivo igrački, jer pričamo o Partizanu, velikom klubu gde bi mi iznad svega bila čast da igram. Zato sam se strašno iznervirao kada se sve to pojavilo, jer se stvara slika koja nije istinita. To jednostavno nisam ja i zabolelo me je, pa vam sve ovo i pričam.

Ko vas je konkretno kontaktirao iz Humske?

– Znate kako, kompletan posao u vezi sa mojom karijerom vode agenti. Oni su mi preneli da je trener Marko Nikolić zainteresovan da me angažuje, što je meni i najbitnije. Verujem da su kontaktirali upravo sa šefom struke i ljudima iz kluba, a ostale detalje baš i ne znam.

Postoji li još neka opcija sem Partizana, koja parira crno-belima u eventualnom sklapanju posla?

– Znate kako, slagao bih da ne postoje opcije, ali bih isto tako bio neiskren kada bih vam rekao da mi sve one gode. Štaviše, velika većina njih mi nije interesantna, jer dolazi sa istoka, a smatram da još uvek nije vreme za takav izbor. Fokus mi je, iznad svega, usmeren ka Evropi i evropskom fudbalu, a Partizan vidim kao priliku da ostvarim tako nešto i da u dogledno vreme možda iskoračim i ka zapadu. Crno-beli na evropskoj fudbalskoj mapi zauzimaju respektabilno mesto, uvek nađu mesto u jednom od dva velika takmičenja i to je uvek motiv za svakog igrača da obuče crno-beli dres. Time se vodim, pa ćemo da vidimo šta će od svega da se izrodi – jasan je Gregor Balažič.

A koliko se Gregor Balažič zainteresovao za Partizan najbolje svefdoči i činjenica da je pre godinu dana dolazio u Beograd specijalno zbog meča košarkaškog kluba Partizan protiv Reala iz Madrida u Evroligi. Meč je odigran samo dan posle Nove godine, 2. januara 2014. godine.

– Supruga i ja smo rešili da doputujemo u Beograd tada, na meč Evrolige sa Realom, koji se igrao u beogradskoj „Kombank areni”. Takvu atmosferu nikada nisam video u životu, to je nešto potpuno nestvarno. Ne mogu da kažem da sam bio neki veliki navijač Partizana, ali sve to mi je nekako približilo klub. Blago igračima, koji igraju pred onakvom publikom – oduševljeno će Balažič.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter