0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Nastasić debitovao pobedom, Rajkovićev Hamburg tone sve dublje

Objavljeno: 31.01.15 u 17:30

U prvom kolu prolećnog dela sezone u Bundesligi Nastasićev Šalke je savladao Hanover sa 1:0,  dok je pojačani Hamburg za koji nastupa naš Slobodan Rajković poražen od Kelna na svom stadionu sa 2:0.

Ako je sudeći po debitantskoj utakmici Matije Nastasića za Šalke, srpskog reprezentativca očekuje dobar period u plavom dresu. U prvoj utakmici u Bundesligi Nastasić je odigrao svih 90 minuta i zajedno  sa ostatkom odbrane Šalkea sačuvao svoj gol u duelu protiv Hanovera. Tim iz Gelzenkirhena je slavio sa 1:0, a jedini gol na susretu postigao je Marko Huger u 32. minutu. Treba reći i to da je Klas-Jan Huntelar dobio crveni karton pet minuta pre kraja meča.

Još jedan povremeni srpski reprezentativac Slobodan Rajković je takođe odigrao celu utakmicu, ali njegov Hamburg nije bio tako uspešan kao Šalke. Iako pojačan Ivicom Olićem Hamburg nije uspeo da ostvari pobedu u prvoj utakmici u 2015. godini, s obzirom da je Keln bio bolji sa 2:0. Pobedu ‘Jarčevima’ doneo je Marsel Rise, pogotcima u 62. i 78. minutu. Gojko Kačar nije ulazio u igru u ekipi Hamburga.

Filip Kostić je odigrao poslednjih 15 minuta za Štutgart u porazu svog tima od Borusije Menhengladbah minimalnim rezultatom 1:0. Prave goleade viđene su u preokretu Frajburga nad Frankfurtom i pobedi 0d 4:1 i petardi Majnca nad Padenbornom – 5:0.

Petak:

Volfsburg – Bajern Minhen 4:1 (2:0)

Subota:

Frajburg – Ajntraht Frankfurt 4:1 (0:1)
Hamburger – Keln 0:2 (o:0)
Majnc – Paderborn 5:0(1:0)
Šalke – Hanover 1:0(1:0)
Štutgart – Menhengladbah 0:1(0:0)
Bajer L – Borusija Dortmund 18:30h

Nedelja:

Verder – Herta 15.30
Augsburg – Hofenhajm 17.30

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter