0
Domaći fudbal

VUKAN SAVIĆEVIĆ: Neću prokockati treću šansu u Zvezdi

Objavljeno: 30.01.15 u 10:08

Fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević izjavio je da je svestan svojih grešaka i nada se da će u drugom delu sezone zablistati punim sjajem. On je dodao da je obavio razgovor sa rukovodiocima kluba koji su mu poručili da računaju na njega.Savićević za sada kvalitetno radi na pripremama u Sloveniji, a prema nekoj generalnoj oceni, upravo on je trenutno jedan od igrača crveno-belih koji se nalazi u najboljoj formi. Međutim, crnogorski igrač stoji sa obe noge na zemlji:

– Utakmice u Sloveniji nisu reper, ispunjavam to što šnjf traži od mene. Ne treba praviti sliku posle ovih utakmica. Ne potcenjujem ih, ali ćemo tek u Turskoj videti šta možemo i koliko. Sad me najviše interesuje da se spremim kako treba. Čvrsto sam na zemlji, radim kao i do sada – kazao je Savićević, prenose Novosti.

On se osvrnuo na prethodnu polusezonu koju je počeo kvalitetno, ali onda se povredio. Ipak, talentovani igrač ne želi da krvi povredu i bolest za svoje loše partije:

– Iskreno, nije mnogo ta povreda uticala na to što nisam igrao. Bio sam odličan na pripremama, pa i na prvim utakmicama. Posle toga ne znam šta mi se desilo, jer to nisam bio ja. Mogu mnogo bolje, a i učinak nisam uopšte imao. Ne treba igrati jednu utakmicu top, pa da te nema pet. Moram da imam kontinuitet. Na početku, posle Černomoreca, ta povreda me je sprečila da se iskažem. Posle toga se jurila titula jurila i slabije sam igrao. Bila je i jaka konkurencija. Pričam sa drugarima i koji igraju i koji ne igraju, dosta znači samo da imaš utakmice. Ja sam ih retko imao i izgubio sam samopouzdanje. Kao da sam zaboravio da igram fudbal, kako da rezonujem, da se koncentrišem. Prošle godine sam se osećao kao da sam prvi put izašao na teren! Shvatio sam da utakmice mnogo znače i da mi je potreban kontinuitet. Bilo je potrebno pobediti samog sebe. Pogotovo u Zvezdi, gde su veliki pritisak, konurencija, stalno mora da se juri titula. Ljudi očekuju mnogo od tebe, a ti si nemoćan. Bilo je teško, borim se, ali se vraćam – – ističe Savićević.

Njegove dobre role, kako kaže, posledica su činjenice da mu se dopada sistem koji u Sloveniji forsira trener Lalatović, sa dvojicom ofanzivnih i jednim defanzivnim veznim igračem:

– To sam ja, na ovom mestu mogu da odgovorim svim zahtevima. Sad je sve na meni, da se pokažem i da sačuvam ovo poverenje koje sam dobio od šefa i uprave. Samo da nastavim ovako i da počnem da dajelm golove. Naravno, svestan sam da navijači prezime Savićević odmah povezuju sa golovima, pogotovo što sam i sam blizu gola. Učinak moram da popravim i nadam se da hoću. Onda će sve biti kako treba. Dejana sam upoznao u Crnoj Gori. Bio je to veliki dan za mene, nosimo isto prezime, a on je baš veličina. Nemam to opterećenje što sam Savićević, ali velika je odgovornost samim tim što nosimo dres Zvezde – kazao je Savićević.

On je dodao i da se nedavno sastao sa Zvezdanom Terzićem koji mu je poručio da klub računa na njegove usluge:

– Pozvao me je direktor Terzić i rekao da klub računa na mene. Mnogo znači kad pored trenera imate podršku i uprave. Sad to osećam, a iskreno, pre šest meseci to nije bilo tako – podvukao je Savićević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter