0
Evropske lige

ITALIJANI BIRAJU PREDSEDNIKA: Poslanici glasali i za Totija!

Objavljeno: 30.01.15 u 19:36

Zna se da kapiten i živa legenda Rome Frančesko Toti odavno ima i titulu ‘princa Rima’, a da li princ može da postane i predsednik, i to ne kluba, već Italije?!

Naime, Toti je dobio pet glasova na izborima za predsednika Italije, ali su oni poništeni pošto ne ispunjava uslove. Italijanski mediji prenose da je u prvom krugu izbora pet poslanika parlamenta glasalo je za Totija za predsednika države, ali je predsednica donjeg doma Laura Boldrini to odbacila – jer fudbaler ima manje godina nego što je propisano. Po pravilima, predsednik Italije mora imati više od 50 godina, a Toti ima 38.

Italija će dobiti novog predsednika, pošto se Đorđo Napolitano povukao zbog lošeg zdravstvenog stanja. Parlament države nije ni posle drugog dana glasanja izabrao predsednika, jer nijedan kandidat nije dobio dvotrećinsku većinu, odnosno 672 glasa – piše B92. Dvotrećinska većina potrebna je u prva tri kruga glasanja, a ako se ni tada ne izabere novi predsednik, u četvrtom je neophodna prosta većina od 505 glasova.

Inače, Toti je za Romu od 1993. do danas odigrao preko 700 utakmica i postigao 295 golova. U dresu ‘Vučice’ osvojio je jedan Skudeto i po dva Kupa i Superkupa Italije.

‘Princ Rima’ je u karijeri postigao 239 prvenstvenih golova i nalazi se na drugom mestu liste najboljih strelaca u istoriji Serije A, iza Silvija Piole koji je upisao 274 pogotka.

Za reprezentaciju Italije Toti je odigrao 58 mečeva i dao devet golova, a 2006. godine sa Azurima je osvojio titulu svetskog šampiona.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter