0
Evropske lige

LK ENGLESKE: Ivanović odveo Čelsi u finale (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.15 u 23:20

Ni u drugom polufinalnom meču između Čelsija i Liverpula nije bilo pobednika posle 90 minuta igre, ali u večerašnjem duelu za razliku od onog pre nedelju dana nije bilo ni golova pa su o prvom finalisti Liga kupa morali da odluče produžeci.

U otvorenoj igri „bez garda“ prilike su se ređale na obe strane, ali su večeras briljirali belgijski golmani. Na strani domaćina poslovično dobar je bio Tibo Kurtoa, ali je i na drugoj strani bolji nego što je to uobičajeno ove sezone bio Simon Minjole.

Utakmicu je obeležio i nesportski potez centarfora Čelsija Diejga Košte koji je u prvom poluvremenu namerno nagazio Emrea Čana, ali je to promaklo sudijskoj trojci pa je Brazilac sa španskim pasošem ostao nekažnjen.

Odluka o prvom finalisti pala je u četvrtom minutu prvog produžetka kada je Branislav Ivanović udarcem glavom sa peterca posle centaršuta sa desne strane savladao Minjolea. Interesantno je da je Baloteli koji je u 70. minutu zamenio Lazara Markovića najpre napravio prekršaj, a potom u kaznenom prostoru ispustio iz vida desnog beka Čelsija.

Srpski tandem u londonskom klubu Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrao je ceo meč i to prilično dobro.

Liga kup Engleske, polufinale

Čelsi – Liverpul 1:0 posle produžetaka (0:0) prvi meč 1:1
(Ivanović 94)

Sreda, 28. januar
20.45h Šefild Junajted – Totenhem (:) prvi meč 0:1

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter