0
Domaći fudbal

I ‘GRAĐEVINARI’ POČELI PRIPREME: Osnovni cilj je opstanak

Objavljeno: 10.01.15 u 12:31

Upaljeni motori. Fudbaleri Rada počeli su pripreme za nastavak sezone, a trener Milan Milanović ističe da je glavni cilj ekipe opstanak u Superligi Srbije.

– Cilj je da obezbedimo opstanak u ligi i da što bolje igramo – rekao je Milanović.

Prvoj prozivci trenera Milanovića odazvali su se skoro svi fudbaleri izuzev Petra Jelića koji je operisao prepone i timu će se priključiti u ponedeljak. Zbog prehlade su izostali i Darko Dejanović i Miloš Čudić i njihov povratak je planiran, takođe, za ponedeljak.

Prozivci je prisustvovao i novi igrač Rada Matija Ljujić, dosadašnji fudbaler beogradskog Teleoptika.

– Mateja Ljujić je igrač kretaivac, levonog, takav nam je nedostajao i nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu – rekao je Milanović.

Klub je napustio Slavko Perović, jer mu je istekao ugovor, a Milanović ne razmišlja o drugim promenama u ekipi.

– Slavku Peroviću je istekao ugovor. Nedostaje nam levi bek. Potrudićemo se da zadržimo sve igrače, ali vreme je teško, klubovi preživljavaju od prodaje igrača i u koliko neko ode potražićemo mu zamenu – kazao je Milanović.

Kapiten „gradjevinara“ Branislav Milošević rekao je smatra da njegova ekipa može da obezbedi opstanak.

– Nadam se da ćemo ostvariti cilj, da ćemo što pre obezbediti opstanak, kako bismo se kasnije borili za još bolji plasman, jer mi to možemo – kazao je Milošević.

Beogradski mediji su spekulisali da će napustiti Banjicu i preći u Partizan, ali je Milošević naveo da ostaje veran „Građevinarima“.

– Čitao sam iz medija da se Partizan interesuje za mene i mogu da kažem da mi je prijalo. Međutim, isključivo sam koncentrisan na Rad. Ja sam njegov kapiten i moram da dajem primer mojim saigračima. Sve moje misli su okrenute ka ‘Građevinarima – rekao je Milošević.

Fudbaleri Rada će u Beogradu trenirati do 25. januara, a dan kasnije će otputovati za Tursku, gde će ostati do 9. februara. Pre polaska na drugu fazu priprema, Rad će odigrati kontrolni meč protiv Trudbenika 24. januara, dok su u Turskoj planirane četiri utakmice.

Rad je prvi deo sezone završio na 10. mestu na tabeli Superlige Srbije sa 16 bodova. Prvu utakmicu u nastavku šampionata, 21. februara, igra protiv Novog Pazara na Banjici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter