0
Evropske lige

KASILJAS: Bio sam na rubu suza, umalo nisam otišao iz Reala

Objavljeno: 09.01.15 u 14:47

Kapiten Real Madrida, legendarni Iker Kasiljas, priznaje da se u trenucima kada je ispao sa pozicije startnog čuvara mreže razmišljao o napuštanju „Santjago Bernabeua“.

Kao što je dobro poznato, za vreme mandata Žozea Murinja na klupi Reala, Iker Kasiljas našao se u drugom planu. Situacija se ovom golmanu samo za nijansu popravila po dolasku Anćelotija koji mu je priliku pružao tek u mečevima Kupa i Lige šampiona.

Ipak, legendarni golman „Kraljevskog kluba“ uspeo je da opasne među stativama Reala i namerava da se bori za status prvog golmana.

– Naravno da mi je bilo teško. Ponekad sam morao da suzdržavam suze. Mnogo vremena provodite za fizioterapeutima, doktorima, i onda se vratite i vidite da se sve promenilo. Sve to izgleda loše, kao da ste ružno pače. Bio sam tužan i povređen. Razmišljao sam da odem, ali u takmvim situacijama pokušate da nađete rešenje – iskren je Kasiljas.

Rešenje za Kasiljasa stiglo je posle razgovora sa čelnicima kluba:

– Rekao sam im da moram da igram ili ću otići. Kada započnete sezonu i ne igrate, morate da razumete i poštujete odluku trenera da izabere nekog drugog. Želim da igram, ali nikad nisam zahtevao da igram. I svi u klubu su se ponašali na lep način. Pokušali su da me motivišu tokom teških vremena. Na kraju krajeva, toliko sam dobio od Reala. Fokusiran sam i uživam u vremenu ovde, osećam da sam ponovo bitan i nadam se da ću iskoristiti prilike koje dobijem – poručio je iskusni golman.

Kasiljas je dodao i da bi voleo da karijeru okonča u dresu „Kraljevskog kluba„, a ugovor mu istče 2017. godine:

– Imaću 36 godina kada mi istekne ugovor i moram da budem realan. U tim godinama, neke stvari moraju pažljivo da se razmatraju. Nadam se da će mi iz kluba reći da žele da nastavimo zajedno, ali treba da idemo korak po korak. Videćemo kada za to vreme dođe. Nadam se da će mi telo i glava biti u dobroj formi i da će mi klub dati priliku da igram još dve sezone. Predsednik Florentino Peres me je ohrabrivao tokom teških trenutaka, a zna se da ja želim da završim karijeru u Realu – podvukao je Kasiljas.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter