Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić veruje da “Orlovi”, urpkos lošem startu u kvalifikacijama, ipak imaju snage da “odlete” na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Kao slamku spasa selektor Ćurčić vidi činjenicu da je reprezentacija Srbije, praktično, već prežaljena i otpisana u ovom trenu:


– Tako izgleda u ovom trenutku, međutim, nećemo se predavati do samog kraja. Sigurno je da možemo da se nosimo sa svim protivnicima u grupi, iako je situacija veoma teška – rekao je Ćurčić.

Kao tezu za svoje stavove Ćurčić ističe u prvi plan neku vrstu “marfijevog zakona” da reprezentativci Srbije nikada ne urade nešto kvalitetno onda kada se od njih to i očekuje:

– Nikada nismo ispunili očekivanja kada su bila velika, sada je situacija malo drugačija, možemo da kažemo da smo otpisani i mislim da ćemo se bolje snalaziti u to situaciji – smatra Ćurčić.

Sledeći ispit “Orlovi” će morati da polažu protiv Kristijana Ronalda i njegove Portugalije. Ipak, Ćurčić pokušava da spusti loptu na zemlju:

– Bolje je što se nalazimo u ovakvoj situaciji nego da neko može da kaže da ćemo se sigurno kvalifikovati. Sada treba da budemo mirni, radimo najbolje što možemo i damo sve od sebe jer je nezahvalno davati garancije – kazao je Ćurčić.

Selektor Ćurčić, koji je do šanse da sedne za kormilo reprezentacije došao nakon odlaska Dika Advokata, nikad nije krio da mu je ukazana ogromna čast:

– Nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer je situacija u tom trenutku bila veoma specifična. Savezu je trebalo rešenje veoma brzo i nekako bio je logičan sled da selektora mlade reprezentacije za utakmicu u Grčkoj prebace u A selekciju – istakao je selektor.

On je dodao da svaki igrač ravnopravno konkuriše za poziv u nacionalni stroj:

– Tri meseca su ispred nas, posebno će ključni da budu februar i mart kada ćemo proceniti formu igrača, a nadam se da će se pojaviti i neka sveža krv – podvukao je Ćurčić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.