0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

‘PROFESOR ISTORIJE’: Šimunić tvrdi da nije ustaša

Objavljeno: 29.12.14 u 21:22

Hrvatski fudbaler Josip Džo Šimunić je svoju prilično uspešnu karijeru na kraju začinio drakonskom kaznom zbog koje je morao da okonča učešće u reprzentaciji, a koju je zaradio nakon što je na zagrebačkom Maksimiru zajedno sa publikom uzvikivao ustaški poklič „Za dom spremni“ posle baraž meča protiv Islanda.

– Kazna mi nije važna, u pitanju je moje ime. još uvek sam na sudu zbog toga pošto sam predao novu žalbu , ako bude potrebno ići ću i na sud za ljudska prava u Strazburu. Ja i ustaše? Pa to je potpuna budalaština. Mnogi su me podržali i složili se sa mnom. Nije mi žao, jer nisam uradio ništa loše. Ustaše su usklik „Za dom“ prisvojile tokom Drugog svetskog rata, ali se on u Hrvatskoj koristi još od 1566. godine, a to su potvrdili i profesori istorije. Ja sam svetski čovek i nemam veze sa fašizmom, rekao je Šimunić u izjavi za nemački Kiker.

Šimunić je trenutno slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Dinamom, ali to ne znači da će i okončati karijeru pošto ima ponude iz Kine i Saudijske Arabije, ali i od klubova iz Bosne i Hercegovine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter