0
Domaći fudbal

DEJAN ĐURĐEVIĆ ZA HOTSPORT: Ambicije OFK Beograda su uvek velike, prija rad sa mladim igračima!

Objavljeno: 24.12.14 u 12:20

Gost HotSporta, na proslavi povodom puštanaj u rad aplikacije našeg portala, bio je trener OFK Beograda Dejan Švaba Đurđević sa kojim smo popričali o aktuelnim fudbalskim temama, pre svega OFK Beogradu, a potom i spekulacija da bi mogao da postane selektor mlade reprezentacije Srbije.

OFK Beograd je imao odličnu polusezonu iza sebe, nalazite se u gornjem delu tabele, iako ste najmlađi tim u ligi. Da li ste zadovoljni postignutim rezultatom?

– OFK Beograd je najmlađa ekipa u Evropi sa 19,7 godina u proseku. Iskreno, nisam zadovoljan, jer uvek težim najvišim ambicijama. Naravno, niko u klubu od nas nije tražio borbu za titulu, jer „omča oko vrata“ vam neće pomoći da bi ste ostvarili neke ciljeve. Takođe, da bi ste do najviših ciljeva stigli treba vam „alat“ kojim ćete da radite. Treba biti realan, raditi mirno i strpljivo i tražiti šansu. U mom prošlom mandatu OFK Beograd je bio treći na tabeli, ako nam se takva prilika ukaže i ove sezone, budite uvereni da ćemo je ostvariti – rekao je Đurđević.

Šef stručnog štaba OFK Beograda se osvrnuo i na dobre partije svog tima protiv Crvene zvezde i Partizana.

– Odigrali smo stvarno dobro u obe utakmice, s tim da nam je protiv crveno-belih ponestalo kocentracije pri kraju meča. Ipak, u tim utakmicama su igrači daleko motivisaniji nego u nekim drugim. Pojedinci odigraju veći deo sezone dobro, ali protiv Partizana i Zvezde to ne urade i njih učinak se ne pamti. Sa druge strane fudbaleri koji se pokažu protiv „večitih“ ostaju upamćeni i za njih se raspituju drugi klubovi. Zato se i kaže da jedna utakmica sa Partizanom i Crvenom zvezdom vredi kao pet sa ostalim timovima iz Jelen Superlige – jasan je bio Đurđević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Priča se da bi OFK Beograda ove zime mogao da ostane bez svog najboljeg napadača. Da li Dražić napušta Karaburmu?

– Za sada nije bilo priče o tome da li će neko otići i ko će doći. Sve je neizvesno. Znate i sami kako je to u Srbiji. Da je prodaja igrača jedini način da opstanete. OFK Beograd ima veliki broj mladih i perspektivnih fudbalera, koji su zanimljivi timovima u Evropi i kod nas. Iskreno, voleo bih da ova sjajna generacija igrača ostane tu do kraja sezone, jer smo zajedno prošli mnogo toga. Oni koji nas prate znaju da smo imali dosta problema na početku sezone, jer smo tim formirali tek u avgustu zbog velikog broja mladih reprezentativaca. Nadam se da nećemo pretrpeti velike promene i da ćemo sezonu završiti sa igračkim kadrom koji posedujemo.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Dejan Đurđević je figurirao i za selektora mlade reprezentacije Srbije. Ipak, na to mesto je postavljen Mladen Dodić.

– Čast je biti selektor Srbije. Iskren da budem, prijalo bi mi da radim sa tim mladim i talentovanim momcima, koje većinom poznajem i koje sam trenirao. Tu pre svega mislim na kapitena „orlića“ Marka Petkovića koji je debitovao za OFK Beograd kada sam ja bio trener. U svakom slučaju ko god da bude postavljen za selektora želim mu sreću i da Srbiju odvede na Olimpijske igre, pa čak i do medalje na EP – istakao je Đurđević za HotSport.

hotsport.rs – A. M.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter