0
Fudbal

CRNO-BELI KOSTARIKANCI: Kako je Bora Milutinović obukao ekipu u dresove sa omiljenim bojama (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.14 u 17:53

Stariji ljubitelji fudbala se sigurno sećaju odličnih partija reprezentacije Kostarika na Mondijalu u Italiji 1990. godine kada je ovu selekciju sa klupe predvodio legendarni Bora Milutinović.

Međutim, mnogima je iz sećanja izbledeo podatak da su Kostarikanci na meč protiv Brazila izašli u neuobičajenim crno-belim dresovima na uzdužne pruge. Kako je do toga došlo iskusni stručnjak je objasnio u izjavi za torinski Tutosport.

„Za vreme priprema u Mandovi za Mondijal 1990. godine iz saveza nam je rečeno da nema novca za treću garnituru dresova. Trebalo je da bude crna – kao Juventus ili moj Partizan. Pozvao sam Đampijera Bonipertija (predsednika Juventusa u tom trenutku) i pitao ga da mi pomogne. Izašao mi je u susret, dobili smo 44 dresa, da bismo ih nosili protiv Brazila. Kada smo izašli na teren, ceo stadion nam je skandirao – Juve, Juve, prenosi B92 Milutinovićevu izjavu datu italijanskom listu.

Meč odigran na torinskom Dele Alpiju pripao je „kariokama“ rezultatom 1:0, ali su zato Kostarikanci u preostala dva meča grupne faze savladali Škote istim rezultatom, a Šveđane sa 2:1. Međutim, u prvom meču eliminacione faze tim Bore Milutinovića elimisan je od tadašnje Čehoslovačke koja je trijumfovala sa 4:1.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter