0
Fudbal

BIH DOBILA SELEKTORA: Baždarević pre Rajevca

Objavljeno: 13.12.14 u 16:21

Bosna i Hercegovina su dobile selektora – bivši jugoslovenski reprezentativac Mehmed Baždarević seda na klupu ‘Zmajeva’ posle Safeta Sušića.

Uz Baždarevića je u finalnom izboru bio i Milovan Rajevac, ali je najmanje 12 od 15 članova IO FS BiH je svoj glas dao legendi Željezničara, Sošoa i reprezentacije Jugoslavije.

Baždarević je kao trener vodio uglavnom francuske klubove (Istr, Grenobl, Sošo), ali je radio i u Tunisu, Kataru i kratko u Alžiru. Nikad nije bio selektor.

– Ponosan sam što sam selektor BiH. Situacija je veoma teška, mislim da su svi toga svesni. Moramo da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije kako bi vratili pobednički mentalitet. Sve je moguće, ali se mora mnogo raditi uz dosta odricanja – rekao je Baždarević.

BiH su u nastavku kvalifikacija za EURO 2016. želeli da ih vode Robert Prosinečki, Lotar Mateus, Vojček Lazarek, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Duško Bajević, Šener Bajramović, Faruk Hadžibegić, Luis Fernandes, Dragan Okuka, Vlatko Glavaš, Alberto Zakeroni, Aleksandar Zavarov, Jirgen Koler, Žak Snatini, Milovan Rajevac, Enco Šifo, Blaž Slišković, Sergej Barbarez i Igor Štimac, pišu lokalni mediji.

U  četvrtak je komisija odlučila da u uži krug ulaze Slišković, Baždarević, Rajevac, Štimac, Osim, Barbarez i Hadžibegić.

Posle trosatne rasprave 15 članova Izvršnog odbora FS BiH usaglasilo se da Rajevac i Baždarević uđu u finalni izbor. Odlučili su se za Baždarevića.

BiH ima samo dva boda iz prva četiri meča grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Novi selektor će debi imati 28. marta na gostovanju protiv nejake Andore.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter