0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PAKUJU SE KOFERI NA MARAKANI: Pola tima napušta Crvenu zvezdu?

Objavljeno: 09.12.14 u 10:30

Crvena zvezda je prvi deo šampionata završila na drugom mestu na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na Partizan, što je više nego dovoljno da se prvih 15 kola u Jelen Superligi oceni neuspešnim. Samim tim se očekuje da crveno-beli u drugi deo šampionata uđu sa dosta izmenjenim timom, po mogućstvu boljim od ovog koji je u nedelju remizirao u Lučanima 1:1. Ipak, to nije realna slika koju Delije treba da očekuju ako se zna kakava besparica vlada na Marakani.

Jesen za šampionom Srbije je tužna, a zima će biti duga i hladna – „minus šest“. Crvena zvezda je prvi deo šampionata Srbije odigrala od sjaja do očaja. U prva četiri kola zabeležene su pobede, a potom je usledilo gostovanje u Kruševcu i izgubljena dva boda. Ipak, o krizi u rezultatu moglo se pričati tek posle utakmice sa Voždovcem (2:2) i poraza od Partizana (1:0). Zvezda je u jesenjem delu prvenstva izgubila čak 13 bodova, što je „večiti rival“ Partizan znao da iskoristi i pobegne na „plus šest“.

Ipak, u „Ljutice Bogdana“ najteže je pao remi u Lučanima u poslednjem kolu, kada su crveno-beli minut pre kraja utakmice izgubili dobijeno. Upravni odbor se odmah sastao i doneo odluku, trener Nenad Lalatović je dobio punu podršku, a loši rezultati prebačeni su na leđa igrača. Hitno je konstatovano da će sastav šampiona Srbije na zimu biti „pročišćen“.

Kada je reč o golmanima tu neće biti puno promena. Predrag Rajković će najverovatnije ostati među stativam, sem ako ne stigne dobra ponuda iz inostranstva. Mladi čuvar mreže je „zlatna koka“ Crvene zvezde, a kako je u timu i Kahriman vrlo je verovatno da bi Negotinac i mogao da napusti Marakanu za višemilionsku svotu novca, jer bi to klubu obezbedilo borbu za goli život.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najveće promene mogle bi da se dogode u zadnoj liniji i na sredini terena. Po nezvaničnim informacijama na korak od odlaska sa našeg najvećeg stadiona su Savo Pavićević i Darko Lazić. Za Crnogorca je odavno zainteresovan Lirs, dok se za Lazića priča da bi mogao u Genku da se pridruži Čavriću i Milinković-Saviću. Takođe, zbog remećenja atmosfere u timu papire bi mogao da dobije Nikola Mijailović, kao i nezadovoljni desni bek Predrag Đorđević.

I na sredini terena Crvenu zvezdu čeka renoviranje. Aleksandar Kovačević je blizu inostranog angažamana, pošto već postoje ponude iz Italije i Rumunije za njega. Iz kluba bi mogao i Goran Gogić, koji kod Nenada Lalatovića nije dobio pravu šansu. Darko Lazović se zasitio srpskog fudbala, a i ističe mu ugovor sa crveno-belima u junu, te ako Zvezda želi da zaradi neki dinar bilo bi dobro da ne zanoveta mnogo već prihvati ponude Olimpijakosa i Levantea. Odlazak je u slovenačkim medijima najavio i Nejc Pečnik.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najmanje promena će biti u napadu, bar kada su odlasci u pitanju. Špic Crvene zvezde se nije proslavio jesenas, te se čini da bi navijači najviše voleli da tu bude i najviše promena. Ipak, nije realno da klub napuste Rakić, Despotović i Jović. Rakić je letos mogao u Belgiju, ali nije otišao, sada su šanse za to još manje ako se zna da je postigao svega četiri gola. Despotović je odigrao tako da je teško da je nekome zapao za oko, dok je mladom Joviću još rano za dizanje sidra.

Dolasci novih igrača na Marakanu su još uvek u magli. Čeka se da prođu izbori za predsednika kluba. Za sada se pominju tri imena. Aleksandar Luković, Dušan Anđelković i Milan Gajić. Sve u svemu čeka nas zanimljiv prelazni rok na Marakani, jer ako Zvezda želi u poteru za Partizanom, onda tim mora biti jači u odnosu na ovaj koji smo mogli da gledamo jesenas.

lukovic-andjelkovic

MOGUĆI ODLASCI:

Predrag Rajković – Sampdorija, Udineze i Borusija Menhengladbah.
Savo Pavićević – Lirs
Darko Lazić – Genk
Nikola Mijailović – dobija papire
Predrag Đorđević – dobija papire
Aleksandar Kovačević – „Steaua“ i klubovi iz Italije
Goran Gogić – klubovi iz Austrije, Rumunije i Rusije
Darko Lazović – Levante i Olimpijakos

Nejc Pečnik – druga liga Kine i Kaljari

 

MOGUĆI DOLASCI:

Aleksandar Luković – slobodan igrač
Dušan Anđelković – slobodan igrač
Milan Gajić – OFK Beograd

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter