0
Evropske lige

KRAH EVROPSKOG PRVAKA: Steaua ostala bez imena i grba!

Objavljeno: 08.12.14 u 17:02

Najveći rumunski klub Steaua iz Bukurešta pala je na najniže grane u svojoj istoriji, 28 godina nakon što se popela na krov Evrope.


Sedmog maja 1986. godine. u Sevilji, Steaua je bila na vrhu Evrope. Tog dana u finalu pala je velika Barselona posle penala i istorija je bila ispisana zlatnim slovima. Danas, 28 godina kasnije, rumunski klub ispisuje najcrnje stranice svoje istorije. Odlukom sudskih organa Steaui su oduzeti ime, grb i klupske boje, tako da je nekadašnji šampion Evrope ostao bez svojih osnovnih obeležja!

Reč je o tome da je Steaua oduvek bila vojni klub, još u doba komunizma vojska im je pozajmljivala obeležja. Sa novim režimom klub je izgubio spor sa vojskom i oduzeto im je sve što ih je vezivalo za slavnu istoriju. Tako se rumunski velikan na utakmici protiv Poli Jasija zvao „Gazde“ što znači domaći, preko grba na dresu igračima su nalepljene trake, a umesto tradicionalne crveno-plave opreme nosili su žutu.

Ono što je interesantno, i pored svih nedaća koje ih zahvataju u poslednje vreme, Steaua je ubedljivo osvojila jesenju titulu u rumunskom prvenstvu sa čak devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Kluž.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter