0
Domaći fudbal

SINDIKAT PROFESIONALNIH FUDBALERA: Narkomani će pobiti igrače

Objavljeno: 05.12.14 u 08:49

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, Mirko Poledica, oštro je osudio napad navijča Radničkog iz Kragujevca, popularnih Crvenih Đavola na fudbalera tog tima, Vuka Sotirovića.

On je naveo da će jednog dana narkomani sa tribine ubiti nekog fudbalera „random“ srpskog Superligaša.
– Krajnje je vreme da se i država ozbiljnije pozabavi rešavanjem pitanja huliganstva, jer ovo što se događa u Srbiji ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji na planeti – izjavio je Poledica, prenosi Kurir.

Prvi čovek sindikata Nezavisnost, koji je zadužen o zaštiti prava profesionalnih igrača, osvrnuo se i na bizarne uslove koji su već godinama tužna svakodnevica srpskog fudbala.

Uz sve to, kako smatra Poledica, bliži se dan kada će neki igrač izgubiti život u nasrtaju huligana sa tribina:

– Igrači nisu plaćeni, žive i treniraju u uslovima velike nemaštine i na sve to još su postali i meta huligana. Voleo bih da se varam, ali jednog dana će neki narkoman ući u svlačionicu s nožem i doživećemo strašnu tragediju. Zar treba da nam se ona dogodi pa da shvatimo kome su prepušteni igrači – pita se Poledica.

Poledica se tu nije zaustavio već je bacio drvlje i kamenje po šefu struke Radničkog, Nešku Milovanoviću:

– Radnički je povodom štrajka ekipe izdao saopštenje u kojem doslovce piše „s obzirom na situaciju na tabeli, očekivano bi bilo da štrajkuju članovi Upravnog odbora i navijači“. Gde još to ima? Sramotno se poigravaju s momcima koji mesecima nisu plaćeni, a koje su oni doveli u klub. Posle udaranja Sotirovića, umesto da osude incident i huligana, oni staju na stranu nasilnika, kako uprava, tako i moj nekadašnji saigrač Neško Milovanović. Ne mogu da prepoznam čoveka koji u igračkim danima nikad nije želeo da prećuti nepravdu – podvukao je Poledica.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter