0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PLAN B: Ko će biti Zvezdina ‘zlatna koka’ ove zime?

Objavljeno: 04.12.14 u 00:00

Aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde ne da nije uspelo da smanji dug koji je zateklo kada se pojavilo na Marakani već se potraživanja poverioca, zahtevi za raskidima ugovora zbog neispunjenih obaveza i sudske tužbe ređaju kao na traci.

Zbog svega toga jasno je kao dan da će crveno-beli već tokom zime morati da prodaju neke od najboljih igrača kako bi zakrpili makar one najvažnije rupe i obezbedili novac za plate prvotimcima u prolećnom delu sezone.

Najveća nada polagala se u supertalentovanog Luku Jovića koga su ovdašnji mediji nazvali „srpski Falkao“, međutim 17-godišnji napadač nije mogao da se nosi sa pritiskom koji mu je nametnut pa osim gola u prijateljskom meču protiv Spartaka u Moskvi nije pokazao ni delić svog umeća iako mu je šansa ukazivana čak i u najvažnijim mečevima.

Kako je interesovanje za omladinskog reprezentativca opalo, iako su se prethodnog leta spominjale milionske sume, Crvena zvezda će da bi preživela morati nekog drugog igrača da ponudi fudbalskom tržištu.

Ako se malo pažljivije pogleda šta se dešava prilikom sastavljanja tima za utakmice jasno je da je „u izlog stavljen“ mladi Mihailo Ristić (19) koji je posle Gorana Gogića na tribine poslao i Aleksandra Kovačevića u kojeg je čini se u poslednje vreme izgubio poverenje trener Lalatovića.

Zbog toga ne čudi jučerašnja vest koju je prvi objavio list Sport da je za mladog vezistu zainteresovana Borusija iz Menhengladbaha, ali nisu „koltovi“ jedini koji bi voleli da svoj tim pojačaju fudbalerom koji je u prethodnih nekoliko kola nezamnjiv u crveno-belom timu.

Takođe i prijateljski meč protiv Udinezea mogao je da posluži skautima evropskih klubova da se uvere u kvalitete najmlađih igrača srpskog velikana pošto je i u toj utakmici trener Lalatović šansu ukazao praktično svim momcima koji nisu imali obaveze prema svojim reprezentacijama.

Takođe, danas se pojavila informacija da bi klub već tokom zime mogli da napuste Nejc Pečnik, Aleksandar Kovačević i Darko Lazović, ali problem je u tome što na njima Crvena zvezda ne može da zaradi mnogo za razliku od Ristića, Marka Grujića, Predraga Rajkovića, Vukašina Jovanovića…

Dok država ne odobri privatizaciju klubova jedini način da oni opstanu su sponzorski ugovori i prodaja fudbalera pa čak i na uštrb rezultata i niko zbog toga ne može da zameri čelnim ljudima Crvene zvezde što ovako razmišljaju.

Imate li vi neki drugi predlog kako bi srpski fudbalski velikani mogli da pariraju rezultatima makar najvećim klubovima iz regiona ako već ne mogu evropskim gigantima?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter