0
Domaći fudbal

ŽARKO ZEČEVIĆ: Da se vratim u Partizan? Daleko bilo, Partizanu trebaju sposobni ljudi

Objavljeno: 17.11.14 u 10:06

Nekadašnji generalni sekretar Partizana, Žarko Zečevć, izjavio je da mu ne pada na pamet da pokuša da se kandiduje na mesto predsednika trofejnog kluba.

Svojevremeno, 2007. godine, navijači Partizana su širom beogradskih ulica protestovali kako bi iz fotelja oterali tadašnje funkcionere: Žarka Zečevića, Nenada Bjekovića i Ivana Ćurkovića.

Danas, kako stoje stvari, na kolenima bi ih molili da se vrate na nekadašnje funkcije.

Nije tajna da je Partizan pod kapom navedene trojke beležio sjajne rezultate poput prvog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona po ukidanju sankcija, da je upravo tada izgrađen kompleks „Zemunelo„, ali i ni da crno-beli nisu imali baš nikakva dugovanja.

Za samo sedam godina od tada čitav sistem koji je građen od 1985. godine kada se Zečević domogao pozicije generalnog sekeretara, polako se urušio.

Sportski centar „Teleoptik“ iznedrio je mnoga fudbalska imena od čije je prodaje klub uspešno živeo. Međutim, dugovi su se gomilali… Po odlasku Dragana Đurića, crno-beli su u potrazi za pravim rešenjem na predsedničkom mestu.

Kao dugogodišnji sportski radnik, Žarko Zečević sigurno zna kakav je profil ličnosti potreban ovom klubu da bi nastavio dobro poznatom stazom. Stazom koju je sam gradio:

– Partizanu je u ovom trenutku potreban čovek čelnik, koji je sposoban u svakom smislu te reči, jer se zna koliko je bitna uloga predsednika . To mora da bude neko ko je ekonomski u potpunosti potkovan, organizaciono vešt da drži po kontrolom veliki klub kakav je Partizan, ali i spreman da se uhvati u koštac sa svim zadacima, problemima, izazovima sa kojima se suoči. A, na takvoj poziciji ih svakako uvak ima – kazao je Zečević, prenosi list Sport.

Na pitanje da li takva ličnost postoji u granicama Srbije, Zečević odgovara potvrdno:

– Postoji svakako, u Srbiji ima mnogo darovitih ljudi. Treba ga, da tako kažem, pronaći i usmeriti ka Partizanu – jasan je Zečević.

Bivši gensek crno-belih, ipak, trenutno ne troši vreme na dešavanja unutar bivšeg kluba. Kako sam kaže: dešavanja paušalno prati:

– Iskreno, ne razmišljam puno o tome ko bi mogao šta da radi u Partizanu. Ne pratim puno šta se dešava, znam da se bliži Skupština, ali se ne petljam puno, niti zadirem u detalje – jasan je Zečević.

Ipak, kao dugogodišnji sportski radnik, Zečević je siguran da bi crno-belima značio profil čoveka koji je bivši sportista, čovek iz kluba ili neko ko ima iskustva sa obavljanjem menadžerskih ili ekonomskih poslova:

– Verovatno je to profil koji bi najviše odgovarao. Ali, o tome će odlučiti Skupština. I ja sam član Skupštine, ali ne znam da li ću biti i u narednom sazivu. Ako me budu izabrali, svakako ću doći na zasedanje – kaže Zečević.

Na direktno pitanje o tome da li bi prihvatio povratak u klub, Zečević kategorički odbija svaku raspravu na tu temu:

– Daleko bilo – brzinom svetlosti je izgovorio Zečević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter