0
Evrokupovi

POSLE ŠEST GODINA: Roberto Manćini ponovo na klupi Intera!

Objavljeno: 14.11.14 u 18:39

Sve je dogovoreno, na klupu ekipe Intera iz Milana sešće Roberto Mačini, koji će zameniti smenjenog Valtera Macarija. Bivši trener Fiorentine, Lacija, Mančester Sitija i Galatasaraja potpisaće ugovor na dve i po godine, a na mesto šefa stručnog štaba na Đuzepe Meaci biće ponovo, posle šest godina.

Za vreme svog prvog mandata, koji je trajao četiri sezone, osvojio je sa neroazurima tri uzastopna Skudeta i dva Kupa Italije.

Predsednik Erik Tohir odlučio se da preseče pre derbija sa Milanom 23. novembra i ranije uruči otkaz bivšem treneru Napolija.

– Bila je to teška odluka da otpustimo Macarija. On je neumorno i nesebično radio za Inter. Želim da mu se zahvalim na svemu – rekao je Tohir.

Macari je italijanski tim vodio od maja prošle godine, umesto Andree Stramačonija. Ove sezone Inter igra veoma loše i posle 11 kola zauzima deveto mesto na tabeli sa 16 bodova.

Posle odlaska iz Italije, bivši saigrač Dejana Stankovića i Siniše Mihajlovića preuzeo je ekipu Mančester Sitija, sa kojom je 2012. godine stigao do titule prvaka Engleske, dok je kasnije preuzeo ekipu Galate sa kojom nije imao previše uspeha, ali je i tamo stigao do trofeja Kupa.

– Njegovi uspesi, kako u Interu tako i u drugim klubovima, govore sami za sebe. Internacionalno iskustvo i glad za uspehom koji poseduje nateraće naš tim da pređe na sledeći nivo – rekao je Tohir.

Bivši italijanski reprezentativac osvojio je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ukupno deset trofeja, barem jedan u svakom timu koji je predvodio.

– Naš cilj je da vratimo ekipu tamo gde joj je mesto, a to je u sam vrh evropskog fudbala i zato sam srećan što se Roberto Mančini vratio u klub – zaključio je predsednik Intera.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter