0
Analize

STATISTIKA: Van Gal je gori i od Dejvida Mojesa!

Objavljeno: 10.11.14 u 15:44

Fudbalski klub Mančester junajted prolazi kroz možda i najteži period u poslednjih nekoliko decenija, a statistika posle 11. odigranih kola pokazuje da sadašnji menadžer Luj van Gal nije uspešniji od svog prethodnika Dejvida Mojesa.

Škotski stručnjak koji je leta 2013. godine nasledio Aleksa Fergusona nije dobio poverenje ni do kraja sezone, pošto je dobio otkaz na proleće, a njegovo mesto je nakon SP u Brazilu zauzeo, trenutno, ništa bolji Luj van Gal.

Prema statistici u prvih 11 kola, Mojes je čak za nijansu ispred Holanđanina, koji je još letos pojačao ekipu dovođenjem Anhela di Marije i Radamela Falkaa. 

Junajted je pod vođstvom Mojesa imao četiri boda više nego sada, i dve pobede više od Van Gala u prvih 11 kola u Premijer ligi.

Stoga, engleski stručnjaci opravdano postavljaju pitanje holandskom stručnjaku – zbog čega bi Van Gal trebalo da dobije barem tri godine na klupi koliko traži da bi sastavio šampionski tim kada je Mojes dobio svega osam meseci.

– Problemi Junajteda u odbrani počeli su serijom povreda Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda, koji su letos zbog toga i otišli. Očekivalo se da će Van Gal rešiti te probleme, ali se njegovo pojačanje Markos Roho nije pokazao kao pravo rešenje. Van Galov prioritet u zimskom prelaznom roku moraju da budu novi centralni bekovi, pošto su Džons i Smoling takođe skloni povredama, a Evans je daleko ispod svog nivoa kad god dobije priliku – rekao je legendarni fudbaler Gordon Mekvin. 

Podsetimo, Junajted posle 11 odigranih kola ima samo 16 bodova, 13 manje od lidera Čelsija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter