0
Fudbal

NOVA NADA: Da li je Vejinović budućnost fudbalske reprezentacije!? (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.14 u 12:59

Vezista Vitesea Marko Vejinović (24) poreklom je iz Srbije, ali nikada nije dobio poziv da zaigra za nacionalni tim.  

Marko Vejinovic

Ponikao je u Ajaksu, prošao sve mlađe selekcije slavnog kluba, bio je kapiten mlade holandske reprezentacije, ali poziv FS Srbije nikada nije dobio. Ipak, kako je počeo da pruža briljantne partije u dresu Vitesea, skrenuo je pažnju Diku Advokatu i njegovom pomoćniku Željku Petroviću, koji ga je gledao nekoliko puta.

– Lično ga ne poznajem, ali sam posmatrao niz mečeva na kojima je bio akter. Vejinović igra super, igrao je odlično i prošle godine, promenio je ulogu, od ’desetke’ postao zadnji vezni, trenutno je najbolje ocenjen u Erediviziji – poručio je Petrović, a prenosi Sport.

Vejinović je iz Ajaksa 2007. prešao u AZ Alkmar gde je imao priliku da sarađuje sa Lujom van Galom. Potom je branio boje Heraklesa (2009 – 2013), a od prošle godine je član Vitesea.

U dosadašnjem toku sezone Marko Vejinović je postigao šest golova, a u utorak je u Kup Holandije upisao gol i asistenciju.


hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter