0
Domaći fudbal

ĐURIĆ NEZADOVOLJAN ODLUKOM UEFA: Neko je želeo kroproliće u Humskoj

Objavljeno: 25.10.14 u 11:58

Predsednik FK Partizan, Dragan Đurić, nije zadovoljan odlukom UEFA da Srbiji najpre dodeli pobedu nad Albanijom pa potom oduzme bodove.

Dragan Đurić

 

Međutim, Đurić ne samo što krivca vidi u odluci UEFA, već deo odgovornosti traži i u lošoj organizaciji meča, te činjenici da se ozloglašeni navijač Ivan Bogdanov našao na tribinama stadiona:

– Krajnje neobjektivna odluka UEFA, ali državni organi bi trebalo da se zamisle zašto su dozvolili da dođe do ovakve odluke. Trebalo bi srpskoj javnosti da kažu zašto je dozvoljeno da 100 pijanih navijača sa vođom iz Đenove bude pušteno na stadion. Da li hoćemo „srpski Hejsel“? Neko je želeo da se desi krvoproliće, to su želeli i u Đenovi, to su isti kreatori – rekao je Đurić za Večernje novosti.

Prvi čovek Partizana veruje da su incidenti na meču kvalifikacija za plasman za EP mogli biti izbegnuti.

– Gospodin Mirkov (komesar za bezbednost FSS, prim.prev) je na vreme obavestio državne organe i intervenisao kod njih tim povodom, ali niko nije reagovao. Da navijači nisu ušli ne bi bilo kazne, bilo bi 3:0 za nas. Dakle, nije nas kaznila UEFA, kazna je došla od onih koji su dozvolili da uđu pijani huligani na stadion. Zaboravili smo Đenovu, šta bi sa istragom? Sve je to sramno, sve je to ista družina. Javno pitam zašto MUP nije obelodanio istragu iz Đenove, rekli su da je sve završeno!? U čemu je problem? Dogodila se nova Đenova, kad će se počinioci izvesti pravdi? Žao mi je naših momaka koji igraju za reprezentaciju, koji oni motiv posle svega više imaju da igraju?- pita se Đurić.

On je za kraj poručio da bi čelnici FSS morali javnosti da saopšte zbog čega na kraju meč nije završen:

– Žao mi je ljudi iz FSS, ali i njih pitam zašto ne kažu srpskoj javnosti da su ostavljeni da se sami bore sa huliganima. Neka objasne koga su obavestili, kome su slali mejlove sa unapred izrežiranim scenariom, pa neka ti koji su dobili dopise objasne zašto nisu reagovali i preduzeli mere, to je njihova obaveza. Isto tako, neka kažu ko je naredio da policija ne bude unutar stadiona oko celog terena – podvukao je Đurić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter