0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Borac namučio Zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.14 u 20:53

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su u meču 1. kola savladali čačanski Borac sa 1:0 u meču odigranom pred oko 5.000 gledalaca na beogradskoj Marakani.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dugo je Crvena zvezda lomila otpor borbenih Čačana koji su uspeli da zadrže nerešen ishod u prvom poluvremenu, ali je već na startu drugog odnosno u 50. minutu Đorđe Despotović postigao prvi i ispostaviće e jedini pogodak na ovom meču. Bilo je šansi za promenu rezultata na obe strane, promašivali su i jedni i drugi pa je na kraju ostalo minimalnih 1:0 za crveno-bele.

– Čestitam momcima na pobedi, bila je jako teška utakmica. Ovo je samo prvo poluvreme, drugo je u ponedeljak. Borac je dobra ekipa koja svoju šansu čeka u kontrama. Igrali smo danas sa dva špica, imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili, kao ni Borac koji je mogao iz svojih šansi da dođe do izjednačenja. Najvažnije je da smo pobedili i da su danas priliku dobili naši mladi igrači, rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Dve ekipe bi već u nedelju trebalo ponovo da se susretnu u Čačku i to u okviru 7. kola Jelen Superlige, ali je taj meč kao i cela runda takmičenja i dalje pod velikim znakom pitanja odnosno moguće je odlaganje iz bezbedonosnih razloga odnosno najavljene takozvane Parade ponosa.

Tok meča:

Drugo poluvremeOd 50. minuta Crvena zvezda vodi golom Đorđa Despotovića koji je rutinski sproveo loptu u mrežu nakon što je Bajić odbranio udarac Gavrića – 1:0. Mogao je isti igrač vrlo brzo i drugi put da zatrese mrežu, ali je bio za malo neprecizan u 57. minutu.

Uz gol u svoju statistiku Despotović je dodao i žuti karton zbog oštrog starta. Lakoje Borac mogao do izjednačenja u 63. minutu,a li je Kahriman zaustavio loptu koju je poslao Mašović,a  koju su mnogi već videli u mreži. Mogao ej Despotović danas da se nadaje golova, ali je novu priliku za to propustio u 66. minutu kada je psole odličnog centaršuta Petkovića sa svega 3-4 metra promašio gol. Tek što je ušao u igru umesto Jovića Đorđe Rakić je mogao da se upiše u listu strelaca, li je lopta posle nejgovog udarca sa distance završila preko prečke.

Veliku priliku za Borac 15 minuta pre kraja imao je iskusni Miljan Mutavdžić koji nije iskoristio kiks Sava Pavićevića. Iskusni crnogorski štoper je u zadnji čas možda i rukom interevenisao ispred fudbalera Čačana, ostaće nedoumica, ali sudija to nikako nije mogao da vidi čak i da jeste. Samo dva minuta kasnije isti igrač je mogao da savlada Kahrimana, ali je ovog puta izblokiran. Odličan solo-prodor Rakića u 80. minutu, ali ostaje 1:0 pošto je lopta prošla pored gola. Slična situacija i dva minuta kasnije s tim da je u glavnoj ulozi bio Aleksandar Katai, ali ni on nije pronašao put do mreže gola Čačana. Neverovatno je šta je u 83. minutu promašio fudbaler Borca Milojević koji posle povratne lopte Jeftovića sa samo dva metra nije uspeo da sprovede loptu u Zvezdin gol.

Bacili su gosti sve karte u napad i malo je nedostajalo da im se to isplati pošto su se ređale šanse pred golom Kahrimana, a mogli su do izjednačenja i u 89. minutu kada je udarac izblokiran pa je od svega bio samo korner za Čačane. Mogao je Katai u 92. minutu da otkloni sve dileme, ali ej Bajić ponovo bio uspešan u situaciji „jedan na jedan“.

Završeno je prvo poluvreme i to bez golova, Zvezda napada ali nikako ne uspeva da savlada golmana Bajića pošto su lopte posle udaraca uglavnom završavale pored ili preko gola. Svoje šanse preko Đenića imali su i gosti, ali ni on nije bio precizan.

Prvo poluvreme – Prvu nešto ozbiljniju priliku imala je Zvezda, ali je Lazović u 7. minutu  umesto da šutira iz povoljne pozicije pokušao da doda loptu do Despotovića, ali su Čačani uspeli da intervenišu i otklone opasnost. Četiri minuta kasnije izrađena akcija posle kornera, Jović je sa prve loptu prosledio na drugu stativu, ali je tamo kasnio Despotović. Prvu dobru akciju Čačani su izveli u 16. minutu, ali je Đenić bio u ofsajdu pre nego što je loptu poslao pored Kahrimanovljevog gola. Samo minut aksnije nije bilo nedozvoljene pozicije, ali je Đenić šutirao preko gola.

Najbliži golu Borca bio je Gavrić u 20. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca prošla tik pored desne stative gola gostiju. Do naredne prilike crveno-beli su došli šest minuta kasnije, ali Darko Lazović nakon odbitka ne uspeva da prosledi loptu u gol Čačana. Gavrić nakon pola sata igre cilja sa ivice šesnaesterca, ali ponovo nije bio precizan, lopta je prošla metar od leve stative. Konačno je viđena i jedna stopostotna šansa, Gavrić je izašao sam ispred Bajića, ali je golman Borca bio uspešniji u tom dvoboju. Malo zatišje u poslednjih 10-ak minuta, ostalo je još pet minuta do kraja prvog poluvremena. Prvi žuti karton na meču dobio je Savo Pavićević zbog navodne simulacije i pokušaja da iznudi penal. Marko Petković je mogao da dovede u vođstvo Zvezdu, ali je posle udarca glavom nakon kornera maldi reprezentativac pogodio prečku.

Jedan od retkih duela superligaša u 1/16 filana Kupa Srbije biće odigran večeras na Marakani gde Crvena zvezda dočekuje čačanski Borac.

Trener crveno-belih, koji još uvek nisu primili gol ove sezone, Nenad Lalatović najavio je da će za prvi od dva uzastopna duela sa Čačanima na teren izvesti ekipu sastavljenu od igrača koji su u prethodnom periodu igrali nešto manje. Na drugoj strani trener Borca Bogić Bogićević najavljuje najjači mogući sastav (izostaće Gojković zbog suspenzije) kako bi Čačani pokušali da naprave veliko iznenađenje.

Gosti sa Morave su poslednji put Marakanu psoetili u martu u sezoni 2011/12 kada su poraženi sa 2:0, ali to nje bio i poslednji dvoboj ove dve ekipe pošto su u maju iste godine u finalu Kupa u Kruševcu crveno-beli trijumfovali istim rezultatom.

Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad)

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Lazović (73 Katai), Avramovski (63 Ristić), Ristić, Gavrić, Jović (69 Rakić), Despotović.

Borac Čačak: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (64 Jeftović), Mašović (73 Đerić), Šunjevarić (58 Milojević), Đenić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter