3
Fudbal

Ko ne želi Srbiju na EP? Ko je ‘orlićima’ skresao krila?

Objavljeno: 09.09.14 u 10:48

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije danas u 17 časova igra odlučujuću bitku u Severnoj Irskoj za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, ali „orlovi“ protiv sebe nemaju samo protivničke fudbalere, već i sopstveni savez.

lazar markovic

Zar nam nije u intersu da „orlići“ igraju na kontinentalnom šampionatu? Izgleda da nije. Zašto? Pitajmo čelnike Fudbalskog saveza Srbije i novog selektora A tima Dika Advokata. Umesto da jedna sjajna generacija fudbalera predvođena Lazarom Markovićem, Aleksandrom Mitrovićem, Milošem Jojićem, Matijom Nastasićem i Filipom Đuričićem ode na „ostrvo“ i sa pet komada u mreži autsajdera Severne Irske izbori plasman u baraž za EP, mi ćemo se tog takmičenja eto tek tako odreći. Jer izgleda nije važno. Zašto igrati na Evropskom prvenstvu, pa ko zna uzeti medalju i ono što je još važnije izboriti plasman na Olimpijske igre u Riju. Valjda, kad A tim nije igrao u Riju ovog leta, zašto bi mladi igrali za dve godine.

Moglo je i drugačije. Mitrović, Đuričić i Jojić nisu imali zapaženu ulogu protiv Francuza, ali su mogli u Peskari protiv Italijana. Možda tada naš tim ne bi ispustio vođstvo 2:0 i možda Azurima ne bi pomogao penal da stignu do Evra. Ali šta da se radi. A selekcija je prioritet i kada je reč o prijateljskoj utakmici.

I da kao olakšavajuću okolnost uzmemo to što je protiv „galksih petlova“ u Beogradu to bio debitantski meč Dika Advokata na klupi Srbije, ne možemo da nađemo opravdanje što se nijedan od gore navedenih igrača nije našao na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije Radovana Ćurčića za duel sa Severnom Irskom. Kad pogledamo današnji fudbalski program A selekcija ne igra ni protiv koga. Zato postavljamo pitanje ko to ne želi Srbiju na EP?

Da kukamo ne vredi. Da se borimo moramo. Zato želimo „oslabljenom“ timu Srbije za igrače do 21 godine puno sreće u Severnoj Irskoj. Mada nas više i pobeda ne vodi na EP. Ne odlučujemo o svojoj sudbini, već nam je kroje drugi. U svakom slučaju, hrabro „orlići“, narod Srbije je uz vas, ako već nije naš savez.

hotsport.rs – D. N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

3 Komentara

  1. I jos nesto,veliki strucnjak Radovan na klupi drzi jednog od najboljih mladih golmana na svetu Rajkovica a brani mu golman koga u Srbiji niko nezna,uz to prima golove koje nikad i niko ne bi primio.I to je u duhu Toletovog Saveza.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter