0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PRIDRUŽUJU SE BLATERU: FSS i Tomislav Karadžić pozivaju na fer-plej

Objavljeno: 06.09.14 u 20:08

Fudbalski savez Srbije i njegov predsednik Tomislav Karadžić, apeluju na igrače, sudije, navijače i zvaničnike širom zemlje da pomognu, pohvale i promovišu duh fer plej na dan FIFA fair play.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ove godine FIFA 18-ti put obeležava fer plej dan, tokom datuma kada se igraju utakmice kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016 (od 01.do 09.09 2014. godine). Ova inicijativa ima ličnu podršku predsednika FIFA Jozefa Blatera.

– Fer plej je od suštinskog značaja za sport i za svakoga ko je uključen fudbalsku igru“, izjavio je Tomislav Karadžić.

Moramo da negujemo prave sportske vrednosti i neumorno radimo kako bi fair plj u našem sportu bio maksimalno poštovan.. Apelujemo na sve ljubitelje fudbala u Srbiji da nam pomognu da na pravi način obeležimo FIFA fer plej dan.

Predsednik Blatter prepoznaje fundamentalnu ulogu fer pleja u sportu i potrebu da se primeni na sve sportske aktivnosti, uključujući i aktivnosti dece.

– Deci su potrebne jake vrednosti da odrastaju, i fudbal, kao timski sport, čini da oni shvate koliko su disciplina, poštovanje, timski duh i fer igra od suštinskog značaja za igru i za život“, rekao je. „FIFA Fer plej kampanja uključuje mnogo više nego jednostavno promovisanje fer plej-a na terenu tokom takmičenja. FIFA je posvećena podsticanju fer plej-a u društvu, ta naročito među našom budućnošću – sa decom , rekao je on.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter