2
Domaći fudbal

BILANS: Koliko je Zvezda u prelaznom roku potrošila para

Objavljeno: 02.09.14 u 10:55

Prelazni rok je završen u ponoć. U JSL među najaktivnijim klubovima u letnjem prelaznom roku bio je tim koji se nalazi u najvećim novčanim problemima – Crvena zvezda.

FK-Crvena-zvezda-GRB

Crveno-beli nastavljaju da kripe kraj sa krajem, ali to ih nije sprečilo da tokom „letnje pijace“ angažuju čak 10 novih fudbalera.

Na Marakanu su tokom ovog leta stizali: Nenad Gavrić (Napredak), Đorđe Despotović (Lokeren – slobodan igrač), Predrag Đorđević (Javor), Damir Kahriman (Slobodan igrač – Tavrija ), Mihailo Ristić (Omladinska škola), Stefan Đorđević (Voždovac), Bogdan Planić (OFK Beograd), Miloš Bosančić (Slobodan igrač – Gjongnam), Daniel Avramovski (Rabotnički ), Nikola Antić (Rad).

Međutim, od svih navedenih igrača čelnici crveno-belih morali su iz klupske kase da izdvoje novce tek za  Avramovskog, Planića, Gavrića i Mbođa.

Sa druge strane stadion u Ljutice Bogdana su napustili devetorica igrača: Miloš Ninković (Slobodan igrač – Evijan), Luka Milunović (Slobodan igrač), Miloš Vesić (Slobodan igrač), Dragan Mrđa (Omija – slobodan igrač), Boban Bajković (Slobodan igrač), Ljubo Nenadić (Slobodan igrač), Saša Cilišek (Slobodan igrač), Filip Kasalica (Ulsan Hjundai) i Abiola Dauda (Vitese).

Sreća po čelnike crveno-belih nalazi se u činjenici da su trojica igrača, Ninković, Mrđa i Milijaš, Zvezdi oprostili ukupan dug od čak 470.000 evra.

Iako su se Terzić, Kokeza i ekipa suočili sa teškom materijalnom situacijom u klubu, oni su, ipak, uspeli da usliše želje Nenada Lalatovića i u tim dovedu željena pojačanja. Međutim, za razliku od nekih ranijih sezona, ove godine crveno-beli štedljivo birali igrače pa je na njihove dolaske potrošeno „svega“ 900.000 evra.

Prema pisanju lista „Sport“ obeštećenje je plaćeno za svega četvoricu igrača. Avramovski je plaćen 300.000 evra, Planić i Gavrić su plaćeni po 250.o00 evropskih novčanica, dok je Mbođ koštao Zvezdu 100.000 evra. Ukupno, reč je o sumi od 900.00 evra.

Kao slobodni igrači došli su:  Damir KahrimanPredrag ĐorđevićStefan ĐorđevićNikola AntićMiloš BosančićAleksandar Katai i Đorđe Despotović.

Prihodi crveno-belih stigli su od prodaje Abiole Daude čiji je transfer u Vitese doneo crveno-belima 500.000 evra, te kada se u bilans uvrsti oproštaj dugova trojice igrača u iznosu od 470.000 evra, može se reći da su čelnici Zvzede odradili lavovski posao tokom „letnje pijace“ u kojoj su bili „dobri“ za sumu od 70.000 evra.

Ipak, trebalo bi imati u vidu da crveno-beli iza sebe imaju i „rep“ u vidu duga od 50 miliona. A za rešavanje tog problema, osim kvalitetnog poslovanja, čini se, crveno-belima će biti potreban i Hudini

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. I neka bude kao sto komentarisu da su na nuli ali zaboravljaju da su dovedena 11 igraca koja treba da primaju plate Katai,8000, Bosancic 7000, i tako dalje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter