0
Evrokupovi

Đurić: Partizan nije odgovoran za nerede na Tašmajdanu!

Objavljeno: 26.08.14 u 18:29

Predsednik Partizana Dragan Đurić odbacio je optužbe da je klub odgovoran za nerede na Tašmajdanu kod spomenika bivšem predsedniku Azerbejdžana, Hejdaru Alijevu.

Dragan Đurić

U pismu Đurića upućenom Ambasadi Azerbejdžana u Beogradu navodi se da FK Partizan nije povezan sa postavljanjem jermenske zastave na spomenik Alijevu i da je taj incident smišljen kao provokacija radi kvarenja odnosa Partizana i azerbejdžanskog Nefčija pred njihov susret u evropskom takmičenju u četvrtak.

„Fudbalski klub Partizan izražava svoje duboko žaljenje i krajnje nezadovoljstvo povodom neprimerene i ekstremne provokacije i incidenta koji je zlonamerno povezan sa utakmicama izmeђu FK Nefči iz Bakua i našeg kluba“, naveo je predsednik crno-belih.

Dodao je da FK Partizan „odlučno osuђuje nasilničko ponašanje i zloupotrebu sporta za političke ciljeve“.

„Smatramo da se očigledno radi o pokušaju da se pokvare bliski odnosi i saradnja Azerbejdžana i Srbije i nanese šteta prijateljstvu i partnerstvu dva naroda. Uvereni smo da je taj pokušaj osuđen na propast i da će počinioci incidenta snositi zakonsku odgovornost“, dodao je Đurić.

Predsednik FK Partizan je zamolio predstavnike azerbejdžanske ambasade da prenesu tamošnjoj javnosti odlučnost „crno-belih“ da na sportskom polju nastave da grade i unapređuju prijateljstvo srpskog i azerbejdžanskog naroda.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se na postamentu spomenika Alijevu u Tašmajdanskom parku vidi jermenska zastava. Objavljene su i fotografije mladića koji pokazuje srednji prst pred spomeniku Alijevu.

Jermenija i Azerbejdžan se spore oko oblasti Nagorno Karabah. Pripojen Azerbejddzanu u sovjetskoj eri, sa većinski jermenskim stanovništvom, Nagorno Karabah je uz podršku Jermenije pokušao da se otcepi, a u ratu koji je usledio izmedju 1988. i 1994. poginulo je 30.000 ljudi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter