0
Domaći fudbal

Rad bi uskoro mogao da dobije privatnog vlasnika

Objavljeno: 21.08.14 u 16:10

Kada se spominje najavljivana privatizacija fudbalskih klubova obično se prvo misli na večite rivale, Zvezdu i Partizan. Međutim, neki klubovi će biti u toj situaciji ranije od drugih, a Rad je našao svoje mesto na javnom pozivu Agencije za privatizaciju za prodaju 502 preduzeća u vlasništvu države.

grb-fk-rad

„Znamo da je objavljen spisak preduzeća i da se na njemu nalazi i fudbalski klub Rad. Za ponedeljak je zakazan sastanak u Agenciji za privatizaciju, na kojem će se biti naši čelnici i odgovorni ljudi iz ove državne institucije. Tek posle sastanka moći ćemo da iznesemo više detalja o čitavoj situaciji“, objasnio je predsednik Upravnog odbora Rada Vladimir Savić za Sportski žurnal.

Rad je pravi izuzetak u srpskom fudbalskom svetu. Ovaj klub nije registrovan kao udruženje građana, već kao društveno preduzeće za sportske aktivnosti, jer je bio deo nekada uspešne građevinske firme. Nnalazi se u istoj situaciji kao i Čukarički, pre no što je dobio nove vlasnike.

Pitanje je samo da li će i Građevinari naći investitora zainteresovanog da ulaže u fudbal, kao što Dragan Obradović radi na Banovom brdu? Odgovor će zavisiti i od procene vrednosti fudbalskog kluba Rad. Ali i od toga kako će se rešiti odnosi imovinsko-pravne svojine nad stadionom… Upravo zbog do sada nisu mogli ozbiljno da renoviraju odavno zastareli objekat na Banjici…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter