2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Nisu valjali Zvezdi i Partizanu, sada vode BATE do Lige šampiona

Objavljeno: 15.08.14 u 09:30

Dva srpska fudbalera u sledećih godinu dana nosiće dres BATE Borisova koji se nalazi na korak do Lige šampiona, a oni će biti ili su već ključni igrači Belorusa u borbi za „elitu“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Reč je o levom beku Filipu Mladenoviću i štoperu Nemanji Tubiću koje povezuje ista stvar, nisu imali mesto u Zvezdi, to jest Partizanu. Prvi je nezadovoljan minutažom kod bivšeg trenera crveno-belih Slaviše Stojanovića i velikim dugovanjima tužio klub i raskinuo ugovor, dok je drugi proveo ovog leta mesec dana na pripremama sa crno-belima, ali je uprava kluba procenila da nije dovoljno kvalitetan – Belorusima jeste.

Filip Mladenović ima već pet meseci radnog staža u BATE Borisovu i postao je jedan od ključnih igrača tima i najzaslužniji što su se Belorusi dokopali plej-ofa za Ligu šampiona. Srpski Fabio Koentrao bio je junak pobede Belorusa nad Debrecinom 3:1. Mađari su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LŠ slavili sa 1:0, da bi u revanšu poveli golom Sidibe iz penala. BATE Borisovu su bila potrebna tri gola za prolaz dalje, a do njih ih je doveo Mladenović. Čačanin je prvo asistirao Volodku u 39. minutu za izjednačenje, da bi u četvrtom minutu nadoknade vremena, to jest u poslednjim sekundama utakmice dodao loptu Krivetsu za trijumf 3:1 i plasamn u plej-of najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja. Tamo će Belorusi u borbi za čast, slavu i milione igrati protiv nefavorizovane ekipe Slovana iz Bratislave.

U meču sa Slovacima BATE će imati pomoć još jednog igrača koji nije bio dobar za naše fudbalske gigante. Nemanja Tubić je četvrtak potpisao ugovor sa šampionom Belorusije i predstavljen je kao veliko pojačanje. Kod nas kao igrač koji ne može da donese prevagu. Naši timovi su daleko od Evrope, BATE je tu svake godine.

hotsport.rs- D. N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter