0
Evropske lige

Huligani pravili haos na Korzici

Objavljeno: 10.08.14 u 14:57

Najmanje 44 policajaca povređeno je u tuči između navijača i policije za vreme fudbalske utakmice Bastija – Olimpik iz Marseja na francuskom ostrvu Korzici, poručuju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske.

Navijaci-Huligani

„Najmanje 44 policajaca povređeno je za vreme utakmice, od kojih je osam zbog teškog stanja smešteno u bolnicu“, navodi se u saopštenju i dodaje da su neredi bili pre i posle utakmice u okviru početka francuske Lige 1.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev pozvao je vlasti na Korzici da preduzmu stroge mere kako ne bi došlo do nereda tokom fudbalskih utakmica.

Ostrvo Korzika trenutno bije glas kao nesigurnu lokaciju na kojoj se često događaju neredi i ubistva zbog cvetanja organizovanog kriminala i pokreta koji se zalaže za nezavisnost ostrva.

Veliki broj kako navijačkih tako i drugih grupa zastupaju nezavisnost ovog ostrva. Ovakve grupe, kako navodi ministarstvo, obično se bave iznudom novca, slično sicilijanskoj mafiji, a sve u cilju oslobađanja ostrva od Francuske.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter