0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Paunović: Napravili smo veliki uspeh, Srbija ima svetlu budućnost

Objavljeno: 29.07.14 u 09:53

Selektor „orlića“ Veljko Paunović nije bio razočaran porazom svog tima u polufinalu Evropskog prvenstva u Mđaraskoj protiv Portugalije na penale. Kako je istakao on je veoma ponosan na momke.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Prezadovoljan sam odnosom mojih igrača prema obavezama i načinu igre na celom Evropskom prvenstvu. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu, a mnogo toga sam prošao u igračkoj karijeri. Momci su bili sjajni, zahvaljujem im se za sve što su uradili tokom celog ciklusa. Verujem da javnost u Srbiji može da bude ponosna na njihove igre. Nismo uspeli protiv odličnih Portugalaca. Utakmica je bila izjednačena, a oba tima su se smenjivala u posedu lopte. Nakon penal ruleta, smogli smo snage da čestitamo protivniku“, istakao je Paunović.

Selektor je istakao da je pobeda Srbije to što je napravljena baza za budućnost i što će reprezentacija do 20 godina prvi put igrati na Svetskom prvenstvu.

„Napravili smo mnogo, prvi put u istoriji Srbije smo se plasirali na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Napravili smo model, koji treba slediti. Prevashodni cilja u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači, sastavljena od tri generacije (1995,1996,1997) su na pravom putu da to i postanu. Imali smo veliku podršku direktora, ali i celog Fudbalskog saveza Srbije“, zaključio je Paunović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter