1
Domaći fudbal

Vladimir Savić za HotSport: Radov cilj je ostanak u „eliti“

Objavljeno: 09.07.14 u 19:10

Fudbalski klub Rad iza sebe ima turbulentnu sezonu. Prvo je na zahtev naijača iz kluba otišao finansijer Ranko Stojić, pa je došla nova uprava koja se za sada suočava sa mnogo problema. Međutim, klub je ipak kroz baraž obezbedio opstanak u Jelen Super ligi. Sve to, kao i aktuelni prelazni rok je bio povod našeg razgovora sa predsednikom Upravnog odbora Rada, Vladimirom Savićem.

vladimir-savic-1333578640-146088
„Ostanak u ligi je veliki uspeh svih igrača i zaposlenih u klubu. Tokom čitave sezone borili smo se sa mnogim nepravdama i problemima,ali smo svi zajedno, svako na svoj način sačuvali klub u eliti. Opstanak je veliki podstrek za nove zadatke, ali i obaveza da klub bude još bolji na svim nivoima“, započinje priču Savić.

 Kakva je situacija sa dolascima i odlascima igrača iz kluba?

„Fudbaleri koji su došli tokom zimske pauze, pre svega Babić, Lazevski, Ožegović, Kolunija, Injac, Srećković i Radivojević su potpisali ugovore do kraja završene sezone, a da li će sa nekima od njih biti nastavljena saradnja zavisi od njihovih potencijalnih inostranih angažmana, koji su prioritet u njihovom izboru.Srbija ima puno talentovanih fudbalera i oni koji se uklope u fudbalski mozaik trenera Milana Milanovića narednih dana će postati deo našeg kluba.

 Gde ćete odraditi pripreme za novu sezonu?

„Ideja je da se bazični deo priprema realizuje od kraja sledeće sedmice, a finansijski aspekti će uticati da li će izbor biti neka od domaćih planina Tara ili Zlatibor ili Mariborska regija u Sloveniji. Cilj je da do kraja sledeće sedmice stručni štab oformi kostur tima i sa nekoliko pojačanja na svim linijama pojačamo konkurenciju i pomognemo mladim igračima da svoj talenat brže i kvalitetnije pretoče u kvalitet.

rad-metalac-423

 Prošle sezone je sponzor kluba bila jedna kompanija, kakva je situacija sada na tom aspektu?

„Upravo se pregovara sa desetak potencijalnih sponzora i prijatelja kluba i želja nam je da taj segment marketinga podignemo na viši nivo gde će obe partnerske strane naći svoj interes- zaključio je Vladimir Savić, predsednik UO FK Rada

Sa ekipom Rada trenutno treniraju i bivši fudbaleri ovog kluba Slavko Perović i Marko Stanojević, ali je obojici prioritet odlazak u inostranstvo, a ne ostanak na Banjici.

hotsport.rs – K.K.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter