0
Fudbal

Šou Mesija za pobedu Argentine, Bosna zaustavila Iran (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.14 u 19:55

U utakmicama F grupe na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Argentina je sa 3:2 (2:1) savladala Nigeriju, koja je i pored poraza prošla u drugi krug, dok je Bosna sa 3:1 (1:0) pobedila Iran i sa tri boda je završila takmičenje na Mondijalu.
Mesi i Di Marija

Sve je rešeno u F grupi. Argentina će sa prvog mesta u osminu finala, a Nigerija će i pored poraza od „gaučosa“ u drugu rundu. Meč dve selekcije obeležili su fantastični napdači Mesi i Musa.

Argentina je povela već u 3. minutu golom vedete tima i kapitena, posle odbitka i stative koju je pogodio Di Marija. Već u sledećem napadu je bilo 1:1, a izjednačio je Musa. „Gaučosi“ su bili bolji rival do kraja prvog poluvremena i zasluženo na odmor su otišli rezultatom 2:1. Evrogol iz dlobodnog udarca je postigao Mesi.

Musa kao da nije mogao da se pomiri sa tim da je zvezda Barselone dva puta pogađala, te je rešio da se revanšira i u 47. minutu je Nigeriji doneo izjednačenje 2:2. Nije dugo trajala radost „crnih orlova“ pošto je Roho samo tri minuta kasnije pogodio za 3:2 i doneo Argentini maksimalnih devet bodova.

Da i pored poraza fudbaleri Nigerije budu zadovoljni potrudila se Bosna. „Zmajevi“ su u, sebi meču bez velikog rezultatskog značaja, savladali Iran sa 3:1 i tako bratsku zemlju poslali kući. Strelci za BIH su bili Džeko, Pjanić i Vršaljević, dok je počasni gol za Iran postigao Gučanejhad.

Tabela: Argentina 9, Nigerija 4, BIH 3, Iran 1.

Tok susreta:

90′- Kraj utakmica.

83′- GOOOOOOOOL- Odmah kada su krenuli sa centra Bosanci su postigli gol. Fantastičan kontranapad je pogotkom završio Vršajević.

82′-GOOOOOOOOL- Iran je smanjio na 2:1. Strelac je bio Gučanejhad, a pogodak je postignut iz velikog ofsajda, ali pomoćni sudija nije podigao zastavicu.

79′- Musa je bio u stopostotnoj šansi, ali je njegov šut izblokirao Zabaleta.

78′- Dobar pokušaj Lavecija, ali je golman Nigerije bio na mestu.

74′- Pokušao je Mozes da postigne het-trik, ali je njegov šut bio neprecizan.

53′- GOOOOOOOOL- Bosna je udvostručila prednost i sada vodi 2:0. Rutinski je situaciju jedan na jedan rešio Pjanić.

50′- GOOOOOOOOL- Argentina ponovo vodi – 3:2. Bio je to korner sa desne strane, a najbolje u kaznenom prosotoru Nigerije se snašao Roho i pogodio mrežu.

47′-GOOOOOOOOOL- I Musa kao Mesi postiže drugi gol. Bio je to dobar dupli pas Muse i Emenikea, a fudbaler CSKA iz Moskve je rutinski savladao Romera za 2:2.

45′- Kraj prvih poluvremena.

45′-GOOOOOOOOL- Evrogol Mesija. „Čarobnjak“ je izveo slobodan udarac sa istog mesta, a ovog puta je Enjeama loptu ispratio samo pogledom. Argentina je povela sa 2:1.

43′- Mesi je izveo slobodan udarac, ali je njegov šut zaustavio golman Nigerije.  36′- Aguero se teže povredio, umesto njega na terenu je Laveci. 30′- Di Marija ponovo dobro šutira, ali Enjeama brani i lopta odlazi u korner. 25′- Di Marija šutirao na gol Nigerije, ali nije bio dovoljno precizan. 24′- GOOOOOOOL- Bosna je povela 1:0. Džeko je šutirao sa nekih 20 metara levom nogom i pogodio sam desni ugao Hađiđijevog gola. 4′- GOOOOOOOOL- Nigerija je izjednačila na 1:1. Odmah u sledećem napadu Musa je zatresao mrežu“gaučosa“. 3′- GOOOOOOOOL- Argentina već vodi.  Di Marija je pogodio stativu, lopta se odbila do Mesija, a ovaj je zakucao u mrežu.

Nigerija – Argentina 2:3 (1:2)
Strelci
Musa 4, 47 – Mesi 3, 45, Roho 50

Stadion: Beira Rio u Porto Alegreu. Gledalaca: 42.000. Sudija: Nikola Ricoli (Italija).

Nigerija: Enjeama. Jobo, Abrouz, Ošanjiva, Babatunde, Omeru, Onazi, Mikel, Musa, Odemvinge, Musa.
Argentina: Romero, Garaj, Fernandez, Zablaeta, Roho, Gago, Maskerano, Di Marija, Aguero, Mesi, Iguain.

Iran – BIH 1:3 (0:1)
Strelci
Gučaenejhad 82 – Džeko 24, Pjanić 53, Vršaljević 83.


Stadion
: Fonte Nova u Salvadoru. Gledalaca: 51.000. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija).

Iran: Hađiđi, Haj Safi, Hoseni, Amirhoseni, Nekunam, Masud, Andranik, Montazeri, Reža, Dejađ, Mehrdad.
BIH: Begović, Vrašjević, Spahić, Kolašinac, Bešić, Sušić, Šunjić, Hdžić, Pjanić, Ibišević, Džeko.

Tabela: Argentina 6, Nigerija 4, Iran 1, BIH 0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter