0
Fudbal

Nije sve u parama, ima nešto i u …

Objavljeno: 22.06.14 u 23:52

Porazom od Belgije od 1:0 u meču 2. kola grupne faze takmičenja reprezentacija Rusije se našla na korak od eliminacije sa Svetskog prvenstva uprkos brojnim ulaganjima u tamošnji fudbal o čemu najbolje svedoči podatak da je selektor Fabio Kapelo ubedljivo najplaćeniji stručnjak na Mondijalu.

plate-selektori

Naime, italijanski stručnjak ima godišnju platu od čak nepunih sedam miliona funti odnosno gotovo dvostruko više od selektora Engleske Roja Hodžsona kojem na konto svake godine legne 3,5 miliona funti.

Zanimmljivo je da u odnosu na njih selektori Hrvatske, Gane i Meksika sve zajedno imaju nepunih 350.000 funti, ali sva trojica i dalje svoje ekipe mogu da odvedu u eliminacionu fazu takmičenja.

Na slici iznad možete da vidite plate svih selektora reprezentacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu. Svi zajedno godišnje prime nepunih 40 miliona funti, odnosno nešto više od 1,2 miliona po čoveku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter