0
Fudbal

Mladi Ortigi odveo Belgijance u osminu finala (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.14 u 20:03

Belgija je u osmini final Svetskog prvenatva u brazilu. Đavolima je trijumf  golom u 88. minutu doneo 19-godišnji Divok Origi. Ponovo je Vilmok napravio pun pogodak sa izmenom i Belgijanci su zahvaljujući tome jedina selekcija sa dve pobede u grupi H. U prvom kolu su savladali Alžir sa 2:1, dok su Rusi podelili bodove sa Južnokorejcima (0:0).

Belgija

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Kokorin u 43. minutu. Umesto da Rusi povedu i na odmor odu sa prednošću, sjajan centaršut Glušakova nije iskoristio Kokorin. Bio je sam na petercu, ali je loše odreagovao.Isti igrač je i četiri minuta kasnije propustio sjajnu priluku.

Belgija igra potpuno mrtvo, pogotovo u drugom poluvremenu. Drugih 45 minuta još slabijih od prvih 45… Konačno je nešto počelo da se dešava, tek od 81. minuta. Probao je Jašenko, a onda su usledili napadi Belgijanaca. Najpre Miralesa, a onda pet minuta kasnije i Divoka Origija. Igrač sa klupe ponovo spašava Belgijance, prvi i jedini gol na meču pao je u 88. minutu. Veliki posao je tu odradio Azard, ponovo se spasila Belgija.

TOK MEČA

Belgijanci su blagi favoriti i pobedom bi osigurali plasman dalje. Međutim, tradicija je na strani Rusa. U osam dosadašnjih mečeva, četiri puta su slavili Rusi, a jednom manje Belgijanci.

Što se zbornaje tiče, utakmicu prvog kola obeležila je greška golmana Igora Akinfejeva, koji je među starterima i na ovom meču. Fabio Kapelo veruje u njega i smatra da je on jedan od najboljih golmana na svetu.
Manje pažnje će privući duel Korejaca i Alžiraca, a meč će početi u 21 čas.

BELGIJA – RUSIJA 1:0 (0:0)

Origi u 88. minutu

Stadion: Marakana, Rio de Žaneiro; Sudija: Feliks Brih (Nemačka);

Belgija (4-2-3-1): Kurtoa – Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vermalen – Vicel, Felaini – Mertens, Azar, De Brujne – Lukaku.

Rusija (4-4-2): Akinfejev – Kozlov, Ignaševič, Berezucki, Kombarov –Samedov, Fajzulin, Glušakov, Šatov- Kanunikov, Kokorin.

Plasman: 1. Belgija 6, 2. J. Koreja 1, 3. Rusija 1, 4. Alžir 0

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter