0
Fudbal

Statistika je kao bikini…

Objavljeno: 13.06.14 u 23:45

Čuvena sentenca našeg kolege Zvonka Mihajlovskog da je „statistika kao bikini – otkriva mnogo, ali ne pokazuje ništa“ potvrđuju i podaci sa meča Svetskog prvenstva između Holandije i Španije koji je pripao „lalama“ rezultatom – 5:1.

kosta-spanija-holandija

Naime, čuvena španska „tika-taka“ je već provaljena o čemu najboljen svedoče sve slabiji rezultati Barselone, a isto se desilo i selekciji Visentea del Boskea čija besomučna dodavanaj tipa „ja tebi – ti meni“ nisu uspela da umrtve Holanđane koji su strpljivo čekali svoje šanse i maksimalno su ih koristili.

Igrači „Crvene furija“ su na večerašnjem meču imali čak 90 odsto uspešnih dodavanja odnosno od 618 pasova čak 554 su pronašla svoju metu, dok su na drugoj strani „lale“ imale manji procenta kada je taj segment igre u pitanju (394/327 – 83%).

Međutim, ekipa Luja van Gala je u daleko važnijem segmentu bila efikasnija pošto je čak pet od ukupno 24 udarca završilo iza leđa Ikera Kasiljasa, a na drugoj strani Španci su iz 12 pokušaja samo jednom bili precizni i to Ćabi Alonso iz sumnjivog penala.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter