0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

‘Za dom spremni’ za FIFA nije fašistički pozdrav!? Šimunić igra na SP?

Objavljeno: 30.04.14 u 12:22

Advokat suspendovanog hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića rekao je da je Svetska fudbalska federacija (FIFA) odustala od dokazivanja da je uzvik „Za dom spremni“ fašistički pozdrav i da veruje da će njegov klijent ipak otići na Svetsko prvenstvo u Brazil.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kako je u sredu preneo hrvatski „Indeks“, advokat Davor Prtenjača, koji zastupa Šimunića pred sudom za Sportsku arbitražu u Lozani (CAS), rekao je da će taj sud doneti odluku o žalbi 12. maja, a da saslušanje počinje četiri dana ranije, piše agencija Beta.

„To je za nas dobar znak. Ovakvi slučajevi traju šest do osam meseci, a kod nas će biti gotovo u samo mesec dana od podnošenja žalbe. FIFA je odustala od dokazivanja da je ‘Za dom spremni’ fašistički pozdrav“ – rekao je Prtenjača i dodao da veruje da će Šimunić po završetku procesa ipak otići na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

On je istakao da FIFA i dalje tvrdi da je Šimunić na Maksimiru izazivao rasnu mržnju i dodao da je Svetska kuća fudbala odustala od pozivanja hrvatskih ministara kao svedoka.

Fifa je u decembru suspendovala Šimunića na 10 utakmica zbog neprimerenog ponašanja, pošto je u Zagrebu, posle revanš utakmice protiv Islanda, u baražu za Svetsko prvenstvo u više navrata uzvikivao ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter