0
Evropske lige

Veliki gubitak za fudbal: ‘’Il Kapitano’’ Zaneti završava karijeru

Objavljeno: 22.04.14 u 21:50

“Il Kapitano“ Havijer Zaneti će se posle 19 godina oprostiti od terena u duelu sa Lacijom. Inter priprema slavlje za legendarnog Argentinca koji će ostati u klubu kao jedan od direktora.

havijer zaneti inter

Kada je Zaneti stigao u Inter niko nije znao o kome se radi. Bile su to velike godine Serije A, kada je ova liga bez ikakve dileme bila najbolja na svetu.

Inter je u leto 1995. doveo Sebastijana Ramberta koga se malo ko danas seća.

“Mene su kupili usput, niko nije znao šta mogu, i dok smo se na balkonu predstavljali navijačima malo ko je obraćao pažnju. Mislim da nisu očekivali puno“, smejao se Zaneti.

U Argentini ga zovu “traktor” jer preore teren i uvek je pouzdan, nikad ne staje, bez obzira na prepreku. Debitovao je za Inter u pobedi protiv Vićence, 27. avgusta 1995.

Odigrao je računajući sva takmičenja preko 800 mečeva za Inter, preko 1000 u karijeri. Sakupio je 145 nastupa za reprezentaciju, ali malo je bilo radosti, s obzirom na kvalitet koji imaju ‘’gaučosi’’.

“Moja ljubav za Inter nema granica, ona ničim nije uslovljena“, kaže često Zaneti.

Uostalom pod njegovim vođstvom na terenu Inter je 2010. stigao do najvećeg uspeha u istoriji, triple krune.

Ali, stigao je kraj, “Il Kapitano“ će se oprostiti, nastaviti u odelu, počinje drugi deo njegove karijere u Interu.

Naravno da zaslužuje naklon, igrački i svaki drugi primer u Seriji A u poslednje dve decenije. Fudbal, odnosno igra biće siromašnija za velikog sportsmena.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter