0
Domaći fudbal

Policija traga za odgovornima za nerede u Kruševcu

Objavljeno: 13.04.14 u 15:23

Kruševačka policija radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti zbog incidenta koji se juče dogodio na fudbalskoj utakmici između Napretka i Novog Pazara.

mup-srbija

Kako je Tanjugu rečeno u Policijskoj upravi, najpre je došlo do tuče između navijača fudbalskog kluba Novi Pazar, i to je iniciralo intervenciju policije, a prilikom incidenta polomljeno je preko 500 stolica.

„Sada se radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti“ – rečeno je Tanjugu u kruševačkoj policiji.

Napredak: Preduzeli smo sve mere u organizaciji utakmice

Fudbalski klub Napredak preduzeo je sve propisane mere pravilnikom Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) u organizaciji utakmice sa Novim Pazarom rekla je Tanjugu portparol kluba Valentina Vasić i istakla da navijači Kruševljana nisu učestvovali u neredima.

„S obzirom da je utakmica 23. kola između fudbalskog kluba Napredak i fudbalskog kluba Novi Pazar proglašena utakmicom visokog rizika, mi smo preduzeli sve mere propisane Pravilnikom koje se primenjuju u ovakvim situacijama“ – navela je Vasić.

Prema njenim rečima, navijači Napretka nisu učestvovali u tuči koja je nastala najpre između navijača Pazara, kao ni u njihovo sukobu sa policijom i žandarmerijom.

Ona je ovom prilikom podsetila da policija prilikom ovakvih utakmica snima dešavanja u publici.

„FK Napredak osuđuje nasilje na sportskim priredbama i svaki vid nasilja uopšte“ – zaključila je Vasić prenoseći stav rukovodstva kluba.

Jučerašnja utakmica je dva puta bila prekinuta. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom delu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

Neredi na tribinama usledili su kada je poništen gol Pazaraca u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović zatresao mrežu gostiju za pobedu Napretka od 2:1.

Gostujući navijači ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.

Direktor fudbalske Superlige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas da će ta organizacija u ponedeljak detaljno razmotriti izveštaje o incidentima u Kruševcu i istakao da će učiniti sve da stane na put nasilju na stadionima.

„Ne mogu ništa da komentarišem dok ne vidim detaljne izveštaje iz Kruševca. Sutra ćemo imati sastanak, pa ćemo doneti odluku“, rekao je Bulatović Tanjugu.

Jučerašnji duel 23. kola Superliga između Napretka i Novog Pazara, koji su obeležili incidenti navijača, završen je pobedom domaćeg tima od 2:1.

U ovakvim slučajevima raspon kazni ide od novčanih pa do suspenzije stadiona.

„Zauzećemo stav koji će biti rigorozan. Sigurno nećemo tolerisati nasilje, to smo pokazali i kada je u pitanju bio večiti derbi. Ovo ozbiljan prekršaj i ozbiljna situacija, moramo tome da stanemo na put“ – istakao je Bulatović.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter