1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezdina serija trenutno najbolja u Evropi

Objavljeno: 02.04.14 u 00:08

Serija od 11 pobeda fudbalera Crvene zvezde trenutno je najduža u Evropi, a za to su pored izabranika Slaviše Stojanovića, “krivi“ i Bajern i Juve koji su posustali u poslednjim kolima svojih šampionata.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

O ovm kuriozitetu, napadač crveno-belih i najbolji strelac Dragan Mrđa kaže da je Zvezdi tu i mesto, među velikanima evropskog fudbala.

“ Zvezda kao klub pripada takvom društvu, kako zbog tradicije tako i zbog armije navijača.  Lepo je kad napraviš takvu seriju, ali bez konačnog uspeha ništa neće vredeti. Naša prednost je još veoma mala i sve će pasti u vodu ako na kraju ne podignemo pehar“, kazao je Mrđa, a prenose “Novosti“.

Mrđa i Dauda čine odličan tandem, zajedno su postigli 24 gola ove sezone, a navijači crveno-belih, poslednji put su imali priliku da uživaju u efikasnom napadačkom dvojcu u sezoni 2004/05. kada su dres Zvezde nosili Marko Pantelić i Nikola Žigić i postigli zajedno 36 golova.

Najdužu seriju u Evropi napravio je Bajern sa 19 trijumfa, koje je imao sve do remija sa Hofenhajmom od 3:3 proteklog vikenda. Seltik je u Škotskoj stao na 15, a Juventus i Seltik na po 13 pobeda zaredom.

Trenutno, iza Zvezdinih 11 pobeda slede engleski Liverpul, portugalska Benfiak i slovački Slovan sa po serijo od osam pobeda koja još uvek traje.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Kako su krenuli mogu sustignuti Pantelu i Žigaru, zasada imaju 24 golova zajedno, samo nastavite tako momci GORA ČEKA TITULU

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter