0
Evropske lige

Rumenige i Gvardiola žale zbog Henesa

Objavljeno: 17.03.14 u 10:16

Izvršni direktor minhenskog Bajerna Karl Hajnc Rumenige i trener Pep Gvardiola složni su u oceni da će klubu mnogo nedostajati doskorašnji predsednik Uli Henes, koji je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza.

1561319396-hoeness-rummenigge-Nef

Henes je napustio minhenski klub u petak jer je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza od 27,2 miliona evra, a na njegovu poziciju došao je Karl Hopfner.

„Ja sam ovde samo devet meseci, ali sasvim dovoljno da vidim koliko Henes znači klubu. On je priznao grešku i još uvek se nadam da bi mogao da se vrati u Bajern. Klubu je sada potrebno da igrači zadrže pozitivnu energiju“, rekao je Gvardiola za „Skaj“.

Rumenige je istakao da žali zbog odlaska čoveka koji je mnogo dao najtrofejnijem nemačkom klubu i petostrukom šampionu Evrope.

„Želim mu sve najbolje. Naravno da smo svi veoma tužni jer je on jedan od najzaslužnijih za višedecenijsko jačanje Bajerna. Njegova zasluga u tome je nemerljiva. Sada moramo da održimo klub stabilnim, a to neće biti jednostavno. Ne možete naći čoveka kakav je Uli“, zaključio je Rumenige.

Henes je 1970. do 1979. godine igrao za Bajern, sa kojim je osvojio tri titule Bundeslige, tri Kupa šampiona, Interkontinentalni kup i nacionalni kup.

Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je titulu evropskog šampiona 1972. i svetskog prvaka 1974. godine.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter