0
Fudbal

Ukrajinci bi da izbace Ruse sa Mondijala

Objavljeno: 04.03.14 u 17:53

Fudbalska reprezentacija Rusije mogla bi poput nekadašnje selekcije Jugoslavije, koja zbog sankcija nije igrala na Evropskom prvenstvu u Ševedskoj 1992. godine, da bude izbačena sa jednog velikog takmičenja.

rusija-ukrajina

Naime, ambasador Ukrajine pri Evropskoj uniji rekao je da će zatražiti od međunarodne zajednice da u okviru najavljenih sankcija protiv Ruske Federacije u slučaju da ova zemlja vojno interveniše u susednoj državi budu i sankcije prema sportskim savezima što bi značilo i eliminaciju fudbalske reprezentacije sa predstojećeg Mondijala.

Međutim, tu se želje i pozdravi ne završavaju već se zahteva od FIFA da razmotri mogućnost oduzimanja Mondijala koji će 2018. godine organizovati upravo Rusija.

Problem za Ukrajince u celoj priči je što međunanarodnu zajednicu ne čine samo SAD i zemlje Zapadne Evrope pa je njihova akcija verovatno već u startu osuđena na propast.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter